AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Damerna förlorade svängig semifinal

Sollentuna inledde inte den tredje semifinalen bra och efter två set såg det nästan ut att bli en upprepning av den första semifinalen där Elverket vann enkelt med 3-0. Men Sollentuna ville annorlunda och reste sig upp igen, vilket gav utdelning, då de vann de set tre och fyra. I femte set var Sollentuna överlägnsa, men vid ställningen 12-7 så hände något. Spelet låste sig helt för Sollentuna och Elverket vann de sista bollarna med 8-1, vilket gav seger med 15-13 och 3-2 i set.

Ja de första två seten var ingen rolig historia, Sollentuna följde med upp till ungefär sex poäng och sedan ryckte Elverket och spelade hem seten ganska enkelt. Efter detta var det inte mycket som talade för en Sollentuna vinst och alla hade nog den första semifinalen i tankarna. Den enda ljusglimten i Sollentuna var andrepassare Emily Turner som gick in och servade vid ställningen 12-24. Hon fick serva sex gånger innan Elverket lyckades avgöra och två av servarna var serveess.

– Vi är inte med riktigt mentalt från början av matchen men kommer in i den mer och mer, säger Sollentunas tränare Johan Svensson.

Det blev dock ingen repris på den första semifinalen utan Sollentuna reste sig och lyckades vinna två jämna set och kvitterade till 2-2 i set. Servemottagningen höll här ihop mycket bättre och Sollentunas spikers fick bra utrymme på kanterna och kunde slå in många bra anfall. Men Sollentunas starkaste del var nog ändå blocket i detta läget och det var centern Katie Steffen som gick i spetsen, hon stod för sex av Sollentunas 14 blockpoäng.

I det femte setet ryckte Sollentuna till sig en tidig ledning och helt plötsligt var det inte många som trodde att Elverket skulle kunna vinna. Men matchen svänger en gång till, Sollentuna fastnar i en rotation där Elverkets Anna Anderson fick serva från ställningen 12-7 till 12- 14. Sollentuna fick märkbara problem i servemottagningen och kunde inte avgöra anfallen från de tunga lägena de serverades. Elverket kunde sedan avgöra på den andra matchbollen.

– Vi har närmat oss dem nu på bortaplan och jag tror vi har en fördel av att spela så många set mot dem. De hade en tuff kvartsfinalserie och det är nästan två spelare som får dra hela deras lass medan vi har många fler spelare som kan kliva fram, avslutar Johan Svensson.

Den fjärde semifinalen spelas i Sollentuna sim- och sporthall nu på tisdag den 8/4. Missa inte chansen att stötta våra damer mot lokalkonkurrenten Elverket i denna jämna semifinalserie.