AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Tjejernas USM-lag klara för slutspel i Katrineholm!

 

Sollentuna kom till start i Sjöstadshallen med ett lag som bestod av 5 st 90:or (Sofie, Emma, Irini, Mickan och Matilda), 4 st 91:or (Amanda, Ellen, Cili och Sassa) , 3 st 92:or (Tina, Sanna och Victoria) och en 93:a (Linnea). Alltså en blandning av 3 träningsgrupper + Sofie från Falköping som var hemma för att spela kvartsfinal mot Elverket på söndagen och därför kunde spela med tjejerna under lördagen vilket alla uppskattade!

 

Sju lag var anmälda till kvalet och lördagen bestod av gruppspel med två grupper, tjejerna hamnade i 4-lagsgruppen – ett riktigt getingbo skulle det visa sig!

SVK – Kolbäck
Första matchen för dagen och den ställde inte till något större problem för tjejerna. Man kunde framförallt glädjas åt ett mycket stabilt servande och siffrorna blev klara 25-12, 25-14.

SVK – Uppsala
På förhand en match som man var rätt säker på att vinna men Uppsala-tjejerna hade spelat upp sig rejält sedan sist lagen möttes och det blev en svettig tillställning för hejaklacken på läktaren!
Första set blev följaktligen riktigt jämnt och lagen följdes åt setet igenom, vid 22-23 gör SVKs coacher ett mycket taktiskt byte och setet vinns med 25-23.
Andra set blir precis lika hårt som det första, Uppsala spelar riktigt bra defense och har en säker serve. SVKs tjejer ligger under med både 8-12 och 10-14 men spelar upp sig och ikapp, sedan följs lagen åt fram till 23-23 då coacherna igen gör ett lyckat byte som ger seger med minsta möjliga marginal, dvs 25-23.

SVK-Södertälje
Sista matchen för dagen och match mot Södertälje, en match som man väldigt gärna vill vinna!
Första set och tjejerna är nervösa, vinst och man är klara för semi och även SM eftersom de 4 bästa lagen går vidare. Poängen rinner snabbt iväg och vips står det 8-14, ingen smakstart! Men då kommer man in i två bra serveomgångar och efter en avslutande pärla av Sofie är man nästan ikapp, 15-17. Tyvärr är det så nära man kommer och setet slutar 18-25.
Andra set och tjejerna är taggade till max, plötsligt sitter blocken för alla och nu är det Södertäljes tur att se poängen rinna iväg, det står 6-1 innan de hinner reagera. Men man ger inte upp utan stretar ikapp. Plötsligt verkar SVKs tjejer tro att det är basket och sätter ett mottag direkt i basketkorgen, väldigt skickligt,  men inte så lyckat när det handlar om volleyboll  9-9 och coacherna gör ett byte som följs av lysande serve och blockspel. Tjejerna drar ifrån till 20-13 och det känns stabilt men Södertälje-tjejerna ger inte upp utan segar sig närmare, sju poängs försprång krymper till 3 och det är mycket nerver vid 24-21. Tjejerna samlar dock ihop sig och med massivt publikstöd i ryggen skrivs siffrorna till 25-21 och det är dags för skiljeset!
Södertälje börjar detta bäst och ligger hela tiden ett par poäng före men SVK segar nästan ikapp, mycket pga den för dagen mycket stabila serven och det står 12-13, nästa spike går ut och det är 12-14, SVK sätter dock nästa 13-14 och nu är det nerv! Det är dock Södertälje som drar det längsta strået och matchen slutar 13-15, så nära att vara i semi men nu väntar istället kvartsfinal mot Spårvägen på söndagsmorgonen. Hem och ladda för detta med hjälp av melodifestivalen och sedan sömn!

Söndag
Tror de flesta kände att natten varit alldeles för kort och man undrade oroligt om tjejerna skulle vakna till matchstart! Laget hade decimerats under natten, tre spelare saknades från lördagen och av de som ställde upp var det inte många som var helt friska, halsont, ryggont mm mm…

SVK-Spårvägen
Mycket står på spel för lagen, seger och man är klar för Katrineholm, förlust och det är slutspelat för den här gången! Matchen börjar förståligt nog nervöst från bägge sidor men glädjande nog finns det säkra servandet kvar från gårdagen och Sollentunas tjejer får ordning på spelet och vinner första set med 25-17.

I andra set följs tjejerna åt fram till 9-9 då SVKs tjejer igen plockar fram sin lysande serve och när man dessutom effektivt dödar allt som kommer tillbaka så leder man vips med 14-9. Spårvägen vinner nästa boll men tjejerna är nu taggade och tar direkt tillbaka serven. Nästa servare är precis lika bra som den förra, centern sätter allt hon får tag på och i defense offrar alla sig, man till och med ligger ner men får ändå upp bollen med en bagger! 17-10 innan Spåret får tillbaka serven igen men det blir inte långvarigt utan tjejerna tar direkt tillbaka bollen, nu är det ingen tvekan man har bestämt sig för att vinna och setet vinns med 25-11 och man är klara för semi men framförallt för SM i Katrineholm!

SVK-Vallentuna
Semifinal mot Vallentuna och tjejerna orkar inte riktigt ladda om efter kvartsfinalen. Första set börjar dock bra och alla offrar sig helhjärtat och man leder med 4-3 men sedan tar Vallentuna-tjejerna över samtidigt som SVKs tjejer har lite otur med spiken, siffrorna rinner snabbt iväg och vips står det 12-19. Då samlar våra tjejer ihop sig och får igång ett riktigt bra spel igen, setet går dock till Vallentuna med 20-25.
I andra set så har luften helt gått ur tjejerna och snabbt är siffrorna 2-9. Timeout och tjejerna sliter men får inte spelet att stämma samtidigt som Vallentuna plockar upp allt. Vallentuna vinner välförtjänt med 12-25.

SVK-Uppsala
Match om 3:e plats och återigen får tjejerna möta Uppsala och denna gång kommer de inte att underskatta motståndet!
Första set visar sig bli en enkel match för SVKs tjejer, spelet flyter bra och Uppsalas tjejer är trötta, siffrorna skrivs till 25-12.
Andra set så har Uppsala vaknat och trots flera fina backspike och bra spel vid nät så går setet till Uppsala med klara 20-25.
Skiljeset och SVK börjar bestämt och tar ledningen med 4-1 och 6-4 men Uppsala segar ikapp och förbi och leder med 10-12 men efter fina centerpass så är SVK ikapp. 12-12, blir 13-13 och 14-14, då tar Uppsala en, skulle det visa sig, mycket taktisk timeout och vinner till slut setet med 15-17.

Sammanfattningsvis kan man säga att det var en riktigt tuff kvalomgång, den jämnaste på mycket länge! Många matcher avgjordes i skiljeset och t ex var Bromma 2 poäng från SM i Katrineholm, vi var två poäng från att vara direkt i semi och även 2 poäng från 3:e platsen, Vallentuna var 2 poäng från guldet osv.
Våra tjejer ska vara mycket stolta att de återigen lyckats ta sig till slutspel och där kan allt hända – förra gången det begav sig för detta lag (Flick-SM 2006) kvalade man in som fyra och slutade även fyra totalt. Blir det ännu bättre denna gång? Hejaklacken tackar för den här gången och håller tummarna för bra spel i Katrineholm! Lycka till tjejer!