AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Guld och brons i slutspelet i U17 Stockholm Volley Cup/Serie A

 

Söndagen 9/3 hölls slutspelet i Stockholm Volley Cup/Serie A i både pojk- och flicklassen av U17 i Sollentuna sporthall. Sollentuna Volley hade med 3 lag i flicklassen och två lag i pojklassen.

Sollentunas 92 killar vann igen vilket betyder att de vunnit alla 6 omgångar och därmed är mer än välförtjänta av guldmedaljerna. Killarna har inte förlorat en match och enbart förlorat 2 set i PU17 under alla 6 omgångar, vilket säger en del.

Sollentunas tjejer visar att de har med toppstriden att göra och spelar välförtjänt hem bronset. Under slutspelsdagen förlorade de bara mot finallagen och mot 2:an Södertälje krävdes dessutom skiljeset.

Sollentunas killar hade inga problem att nå finalen, trots att laget för dagen var desarmerat till enbart 7 spelare pga skador och skidresor. Trots det lyckas grabbarna formera en lika stark uppställning att frånvaron inte märks. Bl a besegrar man Vingåker i gruppspelet med 2-0 (25-12, 25-16) och då skall man veta att Vingåkerskillarna inte är ett dåligt lag utan tvärt om är på stark frammarsch.


fr v.: Gabriel, Fredrik (c), Christopher, Andreas E, Andreas G, Tomas, Calle

Finalen mot Södertälje (som vanligt) inleds med att killarna tar ett distinkt grepp om händelserna via att dominera både i försvar och anfall. Det är framför allt bredden i anfallsspelet som gör att motståndarna så sakterliga tuggas ner. Ledning 14-7 och Södertälje försöker desperat ta en 3:e timeout för att komma in i matchen. Första set vinns med 25-17. Andra set inleds illa och det är underläge 5-10 resp 10-15 när det är dags för en timeout. Vad vi kom överrens om håller vi hemligt över SM, men därefter knaprar sig killarna ikapp och förbi kring 20 och man skaffar sig 2 matchbollar vid 24-22. Här uppstår darrigt spel och tyvärr dåligt serve:ande (kanske har de hämtat inspiration från elitherrarnas hemmamatch mot Habo och slutet av 4:e set?), men tillslut reder de ut det hela och Andreas E kan sätta matchbollen.

På modern svenska har Sollentunas 92:or ägt PU17 Stockholm Volley Cup från första pipblåsningen till sista. Bara att lyfta på hatten för dessa killar!

Sollentunas 2:a lag, dvs 93:ornas lag, visar att man tagit stora kliv framåt och att spelet nu kommit in i en ny fas. Man kämpar sig fram till en bronsmatch där man vinner första set mot Vingåker med 27-25. I andra set har man ledningen nästan hela vägen men orkar inte hålla hela vägen och vid 23-23 så tappar man setet och tyvärr matchen samt bronspengen. I skilje är man ett slaget lag och Vingåker kan enkelt gå fram till en 15-9 vinst. Så nära, så nära, säger vi som tittade på, men trots den förlorade bronspengen så kändes det som dessa killar hittade en ny dimension i sitt volleybollspel denna söndag.

Slutställning PU17

1. Sollentuna 1
2. Södertälje
3. Vingåker
4. Sollentuna 2


Tina och Viktoria vid nät
 

Bronsmedaljörer i lag Sollentuna 1
fr v.: Malin, Lisa, Linnea Sanna, Tina och Viktoria

I flicklassen hade Sollentuna med 3 lag av 8 i slutspelet, vilket för övrigt även Vallentuna hade. Övriga lag var Kolbäck och Södertälje. Att få med så många lag av 17 anmälda lag visar på att Sollentuna har en stor bredd på flicksidan. Lagen som deltog var Sollentuna 1 (92:or), Sollentuna Vänster (93:or) sammt Sollentuna Snövit (94:or). Slutspelet spelades enligt dubbel eliminationsprincipen, vilket populärt kan förklaras med att andra chansen finns att nå semifinal finns.

Bäst går det för Sollentuna 1 som via stabilt spel och vinst (okej då, överkörning!) övermot SVK Snövit, förlust i skilje mot finalllaget Södertälje (17-25, 26-24, 8-15), vinst mot Vallentuna 2 (25-18, 25-16), förlust i semi mot vinnarna Vallentuna Flash (9-25, 19-25) var frammme vid bronsmatch mot Vallentuna 1. Trots att det har varit en lång dag och att klockan närmar sig 17:00 så visar Sollentunatjejerna vad de kan och vinner klart med 25-18, 25-11, dvs de bevisar mer än väl att medaljerna runt deras halsar är välförtjänta. Steget fram till vinnarna Vallentuna Flash är alltför stort, men insatsen mot Södertälje visar att tjejerna närmat sig de senaste månaderna.


Petra levererar ett pass 

Lydia, Anita och Petra vid nät mot Vallentuna 1

Sollentuna Vänster inleder slutspelet med en tung förlust mot Vallentuna 1 (24-26, 30-28, 12-15) vilket tyvärr sitter i även i nästa för något oväntat faller även Vänster här med 0-2 (22-25, 20-25). Vänster har tyvärr en dag då marginalerna inte riktigt är med dem och efter två förluster så återstår bara att spela om 7-8:e plats.


Gabrielle kollar in motståndarna

Gabriella serve:ar och Sandra och Josefin tittar på

Uppstickarna i slutspelet var Sollentuna Snövit, dvs Sollentunas äldsta Volley2000 gäng. De inleder dagen med match mot SVK 1 och är alldeles för mycket tagna av stundens allvar för att kunna komma till sin rätt. Siffrorna 0-2 (3-25, 14-25) säger en hel del att det var bambi på hal is, men i andra set kom tjejerna över sin respekt och började få igång spelet lite.

I nästa match ställldes Snövit mot Kolbäcks U17 lag vilket blev dagens rysare. Första setet blev en mycket jämnt där Kolbäck i början drog ifrån men där 94:orna började knapra in boll efter boll. Vid ställningen 26-26 tror tjejerna att första setbollen är nära, men domaren dömer omboll och setet försvinner snöpligt med 26-28. I andra set lossnar det rejält och tjejerna leder med 15-7 och 20-11 och visar med sitt spel varför de är i slutspel. De vinner efter lite slarv tillslut med 25-19. I det läget såg tjejerna ut att kunna ta den andra chansen, men det finns en del att lära för uppstickarna i 6-mannavolley och Kolbäck vinner för lätt skiljeset med 15-8. Trots förlusten är det denna match som tjejerna skall bära med sig i minnet av denna dag. Bitvis var det riktigt bra volleyboll.

Sista matchen för Snövit är placeringsmatch 7-8 mot Sollentuna Vänster. Vänster tar kommandot i första set, men kring 10 så vänder Snövit på matchen helt via framför allt starkt serve:ande och bra positioner i försvarspelet. Första set vinns med 25-21. I andra set rycker man åt sig en stor ledning innan de börjar gå upp för 94:orna att de är på väg att vinna, vilket bara kan betyda en sak, dvs att ledningen krymper. Efter ett par slutbollar som är mer kamp en skönhetsspel vinner Snövit även andra set med 25-23 och snuvar därmed 93:orna på 8:e platsen. 

Slutställning FU17

1. Vallentuna Flash
2. Södertälje
3. Sollentuna 1

7. Sollentuna Snövit
8. Sollentuna Vänster