Bortaseger för SVK C herr mot Södertälje

Sollentunas C herrar fortsätter att vinna i division 3 och vann i ingången till sportlovet bortamatchen mot Södertälje C med 3-1 (25-18, 25-19, 21-25, 25-21) efter två bra set, ett uselt och ett ok. Matchen var dessutom den sista för vår tyske vänn, Ulrich Keller, som spelat med C laget under hela säsongen. Nu återvänder han hem till Tyskland och C laget säger Danke Schön för hans storartade insatser som center i laget.

Matchen mot Draget förra söndagen var en höjdpunkt under vårens division 3 spel och till bortamatchen i ingången till sportlovet var knepigt att få ihop både spelare och även motivation. 7 st spelare åkte ut till Brunnsängshallen i Södertälje för att spela en match som vi egentligen visste var både viktigt och definitivt inte lätt heller.

Södertälje hade också svårigheter med laget pga sjukdom och hade lånat in/ner 2 st som vanligtvis spelar i deras division 1 lag.

Matchen var dessutom den sista för "Olle", eller Ulrich Keller, vår tyske vän som tränat och spelat med laget sedan i höstas. Nu åker han tillbaks till tyskland och sitt lag där.

Första set inleds knackigt med ett 4-10 underläge, men när ångan sedan var uppe så vänder man setet ganska komfortabelt och vann det met 25-18. Det var bl a stabilt blockspel mot motståndarnas duktiga spikers samt Axels säkra avslut från sin högerkant som banade vägen. I andra set roterar vi runt lite och håller farten ändå och vinner det med 25-19.

I tredje set går laget ut på banan med känslan av att detta blir en säker 3-0 seger då musten sett ut att gå ur Södertälje, men sådant skall man inte säga eller ens tänka. Jösses vilken usel start killarna gör och underläge 1-9 är ett faktum. Bitvis ser det ut som bensinen helt tagit slut och att medelåldern i laget ligger på 75 år. Upphämtningen börjar eftersom men börjar försent och tyvärr hinner man inte i kapp utan förlorar 3:e set med 21-25.

I 4:e set så vill både Axel och Ulrich vinna (eller var det kanske hem de ville?) och sätter högsta fart direkt. Typiskt för setet är att Ulrich dunkar in bollen från mitten eller att Axel gör det från sin högerkant. Kapten Anders hittar även rätt från sin vänsterkant. När det står 17-16 går Axel ner och servar, vilket oftast betyder poäng. 6 raka servess och vips står det 23-16. Killarna slår av på takten lite för tidigt och vinner med 25-21.

Matchen kan summeras med "en dag på jobbet". Första och andra set visar bitvis killarna upp mottag, block/försvar och anfall från JSM-kvalet, men därimellan saknas inspirationen att prestera på max, för tyvärr känner man att man kommer att vinna och inte behöver göra mer än man behöver. Att tappa ett set på det onödiga sätt man gjorde svider dock lite på hemvägen.

Heder åt killarna ändå som nu har 6 raka vinster i division 3 och bara förlorat en match med hösten inräknat. Nu tar vi sportlov!


Andreas E i centeranfall 

Axel spiker från höger 

Ulrich "Olle" Keller servar 

Ulrich + Axel i block 

Ulrich visar vägen för lagkamraterna 

Ulrich igen i centeranfall 

Johan i mottag, Anders och lillis på rulle 

Axel again….