AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Sista omgången innan slutspelet i FU17 Stockholm Volley Cup

 

5:e omgången av FU17 Stockholm Volley Cup spelades i söndags ute på Lidingö. 5:e omgången avgör vilka som är direktkvalificerade till slutspelet och glädjande nog fick Sollentuna med alla tre lagen från årskullarna 92, 93 och även 94:a.

För F94 innebar helgens spel en breddning till 2 lag som lönade sig via vinst i division 1 och direktkvalificering till slutspel.  

 

Sollentunas 94:or spelar egentligen Volley2000, dvs volleyboll med studs, men har "fuskat" i 6-mannavolley mest hela tiden sedan november förra året i syfte att göra kommande övergång lättare. Denna omgång breddade vi truppen och ställde upp med 2 lag, dvs 12 spelare.

Omgång 5 av Stockholm Volley Cup är dessutom den som direktkvalificerar 6 lag till slutspelet och just detta år är det extra knepigt eftersom kvalspelet av FU15 och FU17 går samma dag. Detta löser F94 galant via att vinna Division 1 i FU17 och därmed direktkvalificera sig till slutspelet.

I gruppspelet vinner Sollentuna Snövit med 2-0 mot Solna och 2-1 mot Bromma Puma och är därmed klara för semifinal. Det andra laget, Sollentuna 2 för dagen lånat från 92:orna, vinner en jämn match mot Tierp med 2-0 (25-23, 25-23) men förlorar mot Bromma Lejon med 1-2 (13-15 i skilje). Sollentuna 2 spelar därmed kvartsfinal mot Bromma Puma och vinner klart med 2-0. Därefter väntar en semifinal mellan bägge F94 lagen, där Snövit vänder ett 0-1 underläge till en 2-1 vinst.

Finalen mellan Sollentuna Snövit och Tierp inleds riktigt dåligt med ett 6-14 underläge, mycket beroende på att klockan nu närmar sig 17 och tjejerna är trötta efter en hel dag med volleyboll, men i setpausen fokuserar Snövit på det enkla spelet och vänder finalen till en klar 2-1 vinst med 15-10 i skilje. Därmed har 94:orna grejjat en slutspelsplats i klassen där tjejerna egentligen är 2 år äldre än vad F94 är. Inte illa.


Emily Turner instruerar i timeout 

Segerglädje i lag Snövit 

Semifinal mellan F94-F94. SVK 2 servar 

Pass av Carro i Snövit 

Gabriella har just spikat, vilket oftast betyder poäng! 

Inspike inför final i division 1 

Sollentunas 92:or i 3-4 placeringmatchen i Elit 

Sollentunas 93:or i 5-6 placeringsmatchen i Elit 

I placeringsmatchen 3-4 spelar Sollentuna 2 mot Bromma Lejon. Man hämtar in set- och matchbollar emot sig i andra set och vänder även ett 10-14 underläge i skilje till egen matchboll vid 15-14, men faller med 15-17 tillslut. Förlusten svider bara i ca 3 sekunder trots Brommatjejernas fjanterier för träningsgruppen är trots allt redan i slutspel.

Emily Turner, elitseriespelare och nyss hemkommen från bortamatchen mot Team Valla, visar upp ett imponerande engagemang och spenderar hela söndagen med F94 tjejerna och bidrar starkt till vinsten i division 1.

F94 tjejerna går från klarhet till klarhet i 6-mannaspel och visar i och med dagen att de inte behöver be om ursäkt för att vara direktkvalade till slutspelet. Underskatta inte dessa tjejjer!

Övrigt kul att notera är att 92:orna, anförda av Thurin tvillingarna, ångar på och kommer 3:a samt att 93:orna lyckas slå Kolbäck i matchen om 5-6 plats i Elitdivisioneen. Därmed har Sollentuna 3 av de 6 direktkvalificerande lagen till slutspel. Man kan suga på att duktiga Vallentuna har "bara" 2 lag direktkvalificerade och att vi därmed vinner den matchen. Att Vallentuna vinner slutspelet är väl å andra sidan lika säkert som att solen går upp i morgon, men vi gillar Vallentuna ändå – lite grann 😉