AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

5:e omgången av PU17 Stockholm Volley – 5:e segern

  I lördags spelades 5:e omgången i PU17 Stockholm Volley Cup och Sollentuna behöll sin obrutna svit för denna säsongen och vann 5:e raka segern, även denna gång utan setförlust.  

Sollentunas 92:or reste efter en liten sovmorgon ut till Södertälje för att spela 5:e omgången av 6 i PU17 Stockholm Volley Cup. Efter januaris intensiva kalender med spel i princip varje helg för flertalet av dessa 92:or så har en helgs vila efter JSM-kvalet gjort gott. Men trots det kom sollet-gänget halvskadade och med för lite sömn till dagens omgång.

Gruppspelet inleddes med en högst efterlängtad match mot de ett år yngre klubbkompisarna. Konstigt nog har lagen aldrig mötts i de 4:a första omgångarna. Matchen startar och 93:orna bjuder oväntat segt motstånd i första set, vilket vins med 25-21. I andra set bestämmer sig killarna att visa var skåpet skall stå och vinner setet med 25-11. Tyvärr innehöll andra set 4 servemiss och 2 rena skitbollar, vilket betyder att 93:orna gjorde 5 egna poäng. Trots det handlade eftersnacket om att 93:orna gjort stora framsteg sedan i höstas och nu var på rätt väg.

Andra matchen gick mot Team Gotland och spelades av i rasande fart med 2-0 (25-9, 25-6). Låter det som stora siffror så får man väga in att gotlänningarna i denna turnering höll på att spela in sig på nytt spelsystem, vilket gör att man får göra avkall på resultatet som en investering för framtiden. Vi kommer dock ihåg passare Fabians klockrena centeravslut i första set som en av matchens behållningar. I andra set fick Christopher även för första gången i sitt liv prova på att spela center, vilket var en ovan uppgift. Gabriel och Djeng går in och levererar spikes från kanten som om de inte  gjort annat i sitt liv.

Semifinalen mot Team Valla, som hade matchbollar mot Södertälje i skilje men inte kunde knyta till säcken, blev en match lättare en väntat. Sollentuna killarna kom ihåg bataljen i semi från poolkvalet och taggade till ordentligt medans Valla killarna fick pyspunka redan från början och hamnade på efterkälken. Med Gabriel som center och Djeng som vänster avslutar killarna matchen och vinner med 2-0 (25-13, 25-13).

I finalen väntar Södertälje och vi kunde utan svårigheter gissa att de skulle vara revanschsugna efter förlusten i poolkvals finalen. Ett taggat Tälje tar ledningen med 9-13, men Sollentuna killarna mal på med mantrat från genomgången och går ikapp och förbi och vinner första set med 25-21. Att siffrorna blev så stora beror på 4 egna servemissar. I andra set spratlat finalmotståndarna emot all de kan men orkar inte stå emot i och får till slut se sig besegrade med 25-23.

Tälje spelade med den förmodade SM-uppställningen medans Sollentuna laborerade runt och provade olika formationer i skadade Staffans frånaro. Att trots förberedelser och skador kunna genomföra turneringen utan setförlust är ett klart styrkebesked. Vi låter motståndarna tro att de kommit närmare bara för att setsiffrorna blev jämnare än i poolkvalet. Sanningen behåller vi inom oss.


Gabriel i centeranfall 

Fredrik sätter en i från högerkanten 

Grundstedt i en av många effektiva centeranfall 

FRedrik igen… 

Passarträning för Fabian i pausen
av en snubbe med tveksamma meriter ;-) 

Relax i väntan på final 

Lillis i en 30-back 
 
   

Dagens höjdare:

  • – Fabians centeranfall
  • – Lillis block på Erik
  • – Grundstedts nya frisyr. Styrkan sitter inte i håret! När var Grundis så bra så idag(förutom i JSM-kvalet och U17-kvalet och…)
  • – Att killarna helt coolt lät tälje spela tuffa med ramsor, sång och alltoch bara lät resultatet tala. Snacka går ju…. Nära skjuter ingen hare.

Att ha vunnit 5 gånger av 5 möjliga, med bara ett förlorat set, talar sitt egna klarspråk. Coolers…..