AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Linda Johansson tillbaka i laget

  Spikern och förra lagkaptenen, Linda Johansson, är nu äntligen tillbaka i laget efter operation och långrehabperiod på grund av sina axelproblem. På lördag kl. 13.00 kommer Linda att spela sin första match för säsongen, när Sollentuna möter Team Valla på bortaplan. 

Linda har haft två säsonger av stora skadeproblem, förra säsongen var hon borta större delen av säsongen men kom med i laget lagom till slutspel och var med och tog laget till SM-guld. Axeln klarade dock inte riktigt denna påfrestning utan det blev operation under hösten och nu har hon tagit det mycket lugnare med sin rehab, vilket gör att hon nu återigen är redo för spel. Hon har med mycket att tillföra årets upplaga av Sollentuna framför allt i baggerspelet, men hennes blotta närvaro kommer att stärka Sollentuna.

Sollentuna har nu haft två spellediga helger och förra helgen var laget på träningsläger. Dessa veckor har laget nu kunnat slipa på sitt spel och det ser bättre ut än på länge. Det såg stundtals riktigt bra ut och det känns som om Sollentuna är på rätt väg inför slutet på serien. Och kommer de kunna fortsätta med den intensiteten i träningen kommer de att vara svåra att tas med framöver.

- Kul att äntligen få med Linda i laget, hon redan visat på träningarna hon har en hel del att bidra med, säger Sollentunas tränare Johan Svensson.

Team Valla har hittills inte vunnit någon match i Elitserien och endast vunnit fyra set och Sollentuna skall inte ha några problem med att manövrera ut sina motståndare.

- Vi vann komfortabelt hemma mot Team Valla och håller vi skärpan uppe så ska det inte vara några problem, fortsätter Johan.

I denna matchen kommer Sollentuna förmodligen vila spikern Adela Mitrica, men nu har också spikern Andrea Jakobsson varit sjuk, men förväntas vara frisk till matchen. Säkert är i alla fall att Sollentuna inte kan vara utan båda dessa spelare i matchen.