AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Sollentunas herrar förlorade viktig hemmamatch mot Tierp

Sollentuna förlorade en viktig hemmamatch mot Tierp i söndags. Ännu en gång blev det en femsetare och förlustsiffrorna blev 25-23, 25-23, 20-25, 23-25, 10-15. Illa Sollentuna, Grattis Tierp!

Än en gång lyckades inte SVK hålla uppe sitt spel mer än 2 set. De två första seten vann man genom att vara bäst i slutet av dessa. Sanningen är dock att Tierp inte spelade på topp och tillät SVK att vinna dessa set. Tierp gjorde för mycket misstag.

I tredje ändrade Tierp lite i sin uppställning och byte plats på Roland Bergdahl som blev center och Rolands plats togs av comebackande Martin Woxlin. Dessa två byten/skiften blev avgörande för matchen. Tierp lyckades vinna fler bollar i mitten men framför allt lyckades Martin Woxlin oftast ensam blocka ner SVK:s anfall. Detta tillsammans med att Tierp höjde sig något gjorde att det blev svårt för SVK att bita ifrån då man inte själva lyckades höja sig från de första 2 seten.

Det börjar se tungt ut för Sollentunas herrar som började säsongen alldeles utmärkt men nu börjat dala, inte bara placeringsmässigt utan också spelmässigt. Laget lyckas inte prestera bra tillsammans. Några spelare är bra i perioder men lyckas inte få med sig resten. Åter gör Peter Jonsson en bra insats tillsammans med Martin Yngerskog och Carlos "Carlinho" Araujo men dessa herrar blir för ensamma för att själva kunna avgöra.
 
– För att vinna som ett lag måste alla prestera bra individuellt och lyfta varandra. Lyckas vi inte med detta kan säsongen bli kort. Jag sa KAN, jag är säker på att SVK kommer att vända detta till en lång säsong, säger Sollentunatränaren L-G Eriksson