AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Damjuniorlaget tvåa i Poolfinalen till JSM

  Sollentunas damjuniorer kvalificerade sig i lördags till slutspelet i Junior-SM genom att hamna på en mycket meriterande andraplats i den östra poolfinalen, som spelades i Uppsala.

Sollentunas lag utgjordes av flickor födda 88-90, de som till vardags spelar i B-laget i division ett, förstärkta med Sofie Sundin från Volleybollgymnasiet, Sex lag deltog totalt, varav Vallentuna och Spårvägen i förväg bedömdes svara för det hårdaste motståndet.

Dagen var upplagd så att man inledde med spel i två trelagsgrupper, där segraren gick direkt till semifinal, och tvåorna och treorna möttes korsvis i två kvartsfinaler. I Sollentunas grupp spelade också Spårvägen och Uppsala, medan Vallentuna, Avesta och Solna gjorde upp i den andra gruppen.


Taktiksnack med Niklas

Efter samling och taktikgenomgång av tränare Niklas inleddes dagen med att döma inledningsmatchen mellan Spåret och Uppsala, som Spårvägen programenligt vann enkelt. Sedan var det då dags för Sollentunatjejerna att möta Uppsala. Efter en lite svajig inledning, hittade man i mitten av första sätt stabilitet i spelet, och Uppsala kunde inte stå emot de framförallt vassa servarna från Sollentuna. Skärpan hölls kvar genom hela andra setet, som vanns enkelt.

Så var det direkt dags för gruppfinal mot Spåret. En seger där, och man skulle vara klar för finalspelet i Gislaved senare i vår. Dessutom skulle man slippa möta Vallentuna i semi, vilket skulle ge en enklare väg till final. Mycket på spel alltså, men trots detta bra spel från båda lagen. Tack vare stabil  servemottagning och bra blockspel samt vassa avslut av framförallt Sofie kunde Sollentuna glida ifrån till en ganska säker första setvinst. Ungefär samma trend hölls i andra set, tills Sollentunatjejerna hade matchbollar vid ställningen 24-21. Då smög sig nerverna in, servemottagningen haltade samtidigt som Spårvägen spelade bra, och hastigt och mindre lustigt var det 24 lika. Men då visade Sollentuna prov på stor moral, tog sig samman och lyckades knyta ihop säcken till en set och matchvinst med 27-25!


Sofie, säker servemottagare

En fantastiskt skön seger. Inte bara för att slutspelsplatsen var säkrad, utan också för att man lyckades prestera ett så bra spel när det som bäst behövdes, ett kvitto på att slitet på träningarna har gett resultat.

Semifinalen blev sedan en ny match mot Uppsala, som blev en ännu enklare uppgift än i gruppspelet, mycket beroende på att deras passare blivit sjuk. Mera spännande då i den andra semin, där Spårvägen höll på att koppla greppet på Vallentuna när deras vassaste avslutare, Ida Larsson-Hugg, stukade foten och måste utgå. Utan henne lyckades man inte stå emot Vallentunas tryck, så trots att man höll spelet bra uppe förlorade man i två raka set.


Emma och Tess blockerar resolut ner ett Vallentunaanfall

Även om det förstås svider att förlora, och speciellt på det här sättet, kan tjejerna vara mycket nöjda med sin insats i turneringen som helhet. Matchen mot Spårvägen är förmodligen det bästa de presterat på en volleybollplan hittills, och det finns gott om tid att vässa servemottagnigen till SM-slutspelet, som går i Gislaved i slutet på april. 

Dags för final så, mot "ärkerivalerna". Kunde tjejerna upprepa det spel man hade mot Spåret fanns goda möjligheter till seger. Och visst, spelmässigt var det jämnt, med återigen ett mycket bra blockeringsjobb från Sollentuna. Men sedan, vid ungefär femton lika, var det någon som drog ur proppen i Sollets servemottagning. Bollarna spreds i alla väderstreck, och Vallentuna fick setet mer eller mindre gratis, även om man givetvis servade bra. Ungefär samma scenario utspelade sig i andra set. Jämnt och bra spel upp till mitten på setet, sedan en period med svag servemottagning från Sollentuna. Skillnaden nu var att Sollentuna fick lite bättre ordning på returerna innan setet var helt slut, och man knaprade in på motståndarna. Men gapet var för stort, och siffrorna skrevs till slut till 21-25.


Nöjda kvaltvåor