AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Sollentuna kunde inte hålla ångan uppe hela matchen

Sollentuna visste att det skulle bli en tuff uppgift att besegra Team Valla på deras hemmaplan och Sollentuna skulle var tvungna att spela på topp hela tiden för att slå dem. Det gjorde de inte och Team Valla kunde istället ta hem segern efter en tuff femsetare.

I första setet släpptes aldrig Sollentuna in av Team Valla, de fick inte en chans att komma in i matchen. Men i det andra setet började Sollentuna spela som de gör i sina bästa stunder och kunde sakta men säkert dra i från under setet till en relativt enkel setvinst. Sollentuna ångade sedan på och höll uppe sitt spel halva setet men sedan kom en Sollentunasvacka och Team Valla kunde dra ifrån och vinna setet. Sollentuna måste hålla ihop sitt spel om de ska kunna vinna mot  en motståndare som Team Valla.

Sollentuna hämtade dock nya krafter inför det fjärde setet och behöll dem dessutom genom hela setet och då vinner de också setet. Det avgörande setet började sedan med en rejäl svacka, ett underläge 1-8, och den svackan kunde Sollentuna aldrig hämta sig ifrån. Team Valla förvaltade det stora försprånget till en seger med 3-2.

Återigen spelade Sollentuna riktigt bra i 2 ½ set, men de måste få ordning på sitt ojämna spel. När de nu inte spelade som bäst i det avgörande setet blev det förlust istället för vinst som sist mot Örkelljunga hemma. Sollentunas lägstanivå är fortfarande alldeles för låg och det är något de bör förbättra om man vill vara med och slåss om titeln i år. Sollentuna förlorade för att Team Valla kunde spelade som bäst i avgörande set, i övrigt var matchen jämn match med djupa dalar för bägge lagen.

I Sollentuna spelade Peter Jonsson från start och gjorde det mycket bra. Han tillsammans med passaren Sebastian Thylander var de enda två spelare som lämnade Linköping med betyget "godkänt".
 
Just nu känns det som det är vi själva som avgör om vi skall vinna eller förlora, varför vinner vi då inte?!, säger en besviken Lars-Göran Eriksson, Sollentunas tränare.