AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Tuff bortaseger mot Örebro med 3-2

Det blev som väntad en jämn och tuff match i Idrottshuset mot Örebro som så här långt i serien har haft ett fint hemmafacit. Frances Sandor är Jonas Håårds senaste nyförvärv och denna 20-åriga amerikanska debuterade för hemmalaget till denna match. Men Sollentuna klarade av denna tuffa uppgift och vann med 3-2.

Det är Örebro som tar ledningen direkt i första set utan att behöva anstränga sig så leder de med 8-2 då Sollentuna gör många egna misstag. Sollentuna får emellertid ordning på spelet efter den första tekniska time-outen och efter bättre sideout och ett vasst serve och blockspel så har de istället ledningen i mitten på setet. Härifrån är det sedan en jämn tillställning och publiken bjuds på några riktiga "maratonbollar". Sollentunatjejerna vänder och vinner med 27-25.

Efter detta är det verkligen Örebro som styr och ställer i två set och Sollentuna hamnar i ett otacksamt utgångsläge inför det fjärde setet då Örebro leder med 2-1 i set.

I början på fjärde kliver Sollentunas Sara Mild fram och visar vägen genom ett flertal heroiska räddningar i bakplan och fler spelare ansluter på tåget. Adela Mitica är en av dom och hon gör flera viktiga poäng både i block och anfall och Sollentuna kan vinna detta set enkelt med 27-17.

En dålig start på femte set vilket gör att det ser mörkt ut för Sollentuna och Örebro tar en ledning med 8-5. Men när Sollentunas Elin Warner kliver ner för att serva vid ställningen 9-9 gör hon två väldigt viktiga poäng från baslinjen. Det hela avslutas på ett kraftfullt sätt och publiken får se några av matchens snyggaste block från Sollentuna som avslutning.

- Här har vi sedan en riktigt bra period och förutom vinsten så finns det mycket under fjärde och femte set som vi kan ta med oss. Servemottagningen har blivit bättre om än inte stabil över en hel match mot ett bra lag som Örebro. Tyvärr har vi några svackor men med två riktigt vassa set som avslutning. Vi spelar fram 70% av bollarna på ett positivt sätt och 32% av mottagningarna är helt perfekt på slutet. Här har vi som mål att ligga under en hel match och lyckas vi med det så blir vi jobbiga att möta framöver, sammanfattar Sollentunas tränare Johan Svensson.