AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

FU17 Stockholm Volley omgång 4

 

I söndags spelades 4:e omgången av klassen FU17 i Stockholm Volley Cup ute i Södertälje. 94:ornas lag Sollentuna Snövit deltog för 3:e gången och fick denna gång lite tuffare motstånd än hittills men kom 3:a i division 1 ändå. Dagen började med en halv sovmorgon

Söndagen blev ovanligt innehållsrik från början till slut. Första matchen för laget skulle egentligen spelas kl 11:40 vilket betydde en skön sovmorgon, men pga att ett lag sent drog sig ur så gjordes lottningen om och alla väntade på att Snövit skulle komma fortast möjligt. När väl laget var på plats spelade laget ikapp sig i spelschemat via att spela 3 matcher på raken följt av en domarinsats och en semifinal.

I gruppspelet vann Snövit de inledande två matcherna mot Solna (25-15, 25-10) och Södertälje 2 (25-21, 25-13) innan det var dags för gruppfinal mot Bromma Lejon. I de tidigare mötena med Bromma hade laget vunnit med klara 2-0, men denna gång blev det jämnare mycket tack vare att Bromma spelade bättre än senast. Sollentuna tjejerna förlorade första set klart med 15-25 men såg ut att ha vänt matchen med 25-19 och ledning 12-9 i skilje. Tyvärr ville det sig inte och Bromma van med 15-12.

I semifinalen ställdes laget mot Sollentunas Vänster, dvs Sollentunas 93:or. Spelet blev lite derbybetonat, dvs lite extra spänt och nervöst. F94 tjejerna kom inte upp till sin högsta nivå och förlorar första set med 18-25. I andra set vågar man släppa loss lite och leder setet upp ill 19-17, men förlorar sedan med 20-25.

Placeringsmatchen 3-4:a spelas mot Bromma igen. Sollentuna tjejerna är bättre med i matchen från början men tappar ändå första set med 21-25. I andraset leder man klart hela vägen och vinner med 25-20. I skiljesetet jobbar tjejerna hårt för att det inte skall bli en till förlust mot Bromma och tack vara ett starkt eget serveande så rycker man till sig en klar ledning och vinner skiljet med 15-9 och matchen med 2-1.

I och med vinsten placerar sig Sollentuna Snövit 3:a i division 1 av FU17 vilket är ett klart godkännt resultat för ett Volley2000 gäng! Dagens övningsuppgift var att laget skulle öva på att passa från baklinjen så att vi hade 3 anfallsutvägar framåt. Laget spelade utan fast passare utan lät istället passarrollen växla med roteringen. Det var inte helt lätt att få det att fungera, men vågar man inte ge sig själv tid att prova så utvecklas man inte heller.

Nästa gång är det dags för volleyboll för F94 är det med studs igen ute i Vallenrtuna 10/2.

Övrigt att glädja sig åt under dagen var att Sollentuna 1, dvs 92:ornas lag, gick till hela vägen final i elitdivisionen samt att 93:orna vann division 1finalen mot Spårvägen och därmed gick upp till elit igen.