AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Sollentuna måste bli av med sina svackor

På lördag kl 16.00 möter Sollentuna Team Valla på bortaplan och det blir en tuff uppgift. Team Valla är ett lag som blivit bättre och bättre under säsongen och nu kommer det inte att finnas utrymme för Sollentunas svackor.

Sollentuna har haft en bra säsong hittills, med endast 3 förluster på 12 matcher. Men i många av matcherna har Sollentuna haft alldeles för många och långa svackor där man tappat massor med poäng och set. Många gånger har de till och med varit nära att tappa matchen. Och nu på lördag får Sollentuna verkligen bekänna färg mot ett storväxt Team Valla.

Team Valla förfogar över elitseriens längsta lag och är svåra att passera vid nätet. När de nu dessutom fått tillbaka Klas Gustafsson och Andreas Gilbertsson blir laget ännu mer komplett. Fyra av spelarna samt tränaren i Team Valla kommer från Australien och laget spelar i sina bästa stunder kanske bäst i Sverige.

Sollentuna måste hela tiden spela som man stundtals gjorde mot Örkelljunga för att kunna slå Team Valla. Servemottagningen måste sitta perfekt för att på så sätt kunna lirka upp motståndarnas stora block. Så nu gäller det för Sollentuna att visa att formen på väg uppåt.

– Vi måste vara smarta för att vinna, säger Sollentunas tränare Lars-Göran Eriksson om taktiken inför matchen.