AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Sollentuna inställda på en tuff uppgift

Ja alla i Sollentuna verkar vara inställda på att det blir en tuff uppgift när de ska möta Örebro på bortaplan på söndag kl 16.00. Örebro har endast förlorat en match på hemma plan i år och det var mot Engelholm med 3-2. Sollentuna har dessutom haft det lite motigare på bortaplan och endast vunnit 2 av 5 matcher.

Laget har nu ändå förberett sig ordentligt, bland annat har man tagit hjälp av tyngdlyftningsikonen, Jocke Nolsjö, i sin fysträning och ser ut att vara taggade för att vända bortastatistiken.

I höstens match mot Örebro vann Sollentuna den jämna kampen tack vare att man lyckades vinna bollarna i alla de viktiga lägena. Ett redan välväxt Örebro har nu förstärkt sin trupp med en ny amerikanska, Frances Sandor, och det kommer förmodligen att stärka upp deras anfall. Annars är Örebro ett av serien starkaste blocklag och det gäller för Sollentuna att hitta luckorna i deras block och försvar.

– Att Örebro är ett så starkt blocklag får inte påverka oss negativt utan fortfarande ta lägena när vi har chansen, säger Sollentunas tränare Johan Svensson.

Föregående match mot RIG Falköping var ett stort kliv i rätt riktning för Sollentuna. Servemottagningen var helt godkänd men framförallt gjorde Sollentuna en mycket stark match anfallsmässigt, då de vinner 51% av alla anfallen de hade samtidigt som de bara hade bara 7 missade anfall.

För att slå Örebro gäller det att fortsätta att slita i försvarsarbetet och mer tydligt komma till bra avslut på de bollarna som de får upp i bakplan. De senaste matcherna har varit ett lyft för Sollentunas servemottagare och deras insatser kommer givetvis att betyda en hel del för utgången av den här matchen.