AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Sollentuna håller i sin fina hemmastatistik

Efter vinsten mot RIG Falköping, med relativt enkla 3-0, håller Sollentuna i sin fina hemmastatistik. Laget har endast förlorat ett set (mot Örebro) i Sollentuna Sim- och Sporthall så här långt.


Katherine Steffens – matchens lirare i SVK mot Falköping
foto: Olsin Sportfoto (www.olsin.se/sportfoto/)

Det syntes redan från början att hemmalaget var på jakt efter revansch efter den snöpliga bortaförlusten i oktober då ett välspelandes RIG vann med 3-2.

Sollentuna sätter direkt press på de unga tjejerna i RIG Falköping genom mycket vass serve och bra blockspel. Katie Steffens gör under denna kväll en av sina bästa matcher så här långt i Sollentunatröjan och bidrar tillsammans med för dagen utmärkta passaren Lina Sundström med ett otroligt anfallsspel i mitten. Det blir flera sköna poäng för amerikanskan både i block och anfall.

- Vår servemottagningskedja gör matchen igenom en stabil insats och i och med detta lyckas vi väldigt bra i sideouten. Vi vill ta tillbaka serven med mycket tryck i mitten både från centerspelarna,  pipe och överlägg från passarna, säger Sollentunas coach Johan Svensson.

Första och andra set går enkelt till Sollentuna med siffrorna 25-16 och 25-13. Lite tuffare blir det i det tredje då RIG är med bra från början och det blev en ganska jämn tillställning fram till den andra tekniska time-outen. Några räddningar från Sara Mild och Laura Härkönen i detta skede visade kanske vägen och stormen reds ut. Det blev ändå en ganska komfortabel vinst även i det tredje med 25-20.

- Jag vill framhålla alla tio denna kväll. Laget fick en bra väckarklocka efter GP, vi tränade dåligt och spelade dåligt. Kan det bli enklare än så? Vi är bara i början och det finns väldigt mycket när det gäller servemottagning och försvarsspel som kan bli bättre. Jag lånar ett utryck ifrån Pelle Mårts, den gamle hockeytränaren.
"Det vi gör idag har vi igen i morgon", avslutar Sollentunas coach Johan Svensson.