AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Pressat Sollentuna lyckades vända mot Örkeljunga

Sollentuna lyckades vinna matchen mot Örkeljunga på hemmaplan efter en spännande femsetare. Det var ganska stora siffror i varje set men det var Sollenuna som var stakast när det skulle avgöras.


Johan Lindström – matchens lirare
foto: Olsin Sportfoto (www.olsin.se/sportfoto/)

Matchen mot Örkeljunga skulle visa om laget var på rätt väg eller om de sämre resultaten sista tiden skulle ligga laget till last. Det förväntades inte bli någon lätt match då Örkeljunga stärkt upp sitt lag med ytterligare en utländsk spelare och laget börjat spela riktigt bra i deras senaste matcher.

Sollentuna började stabilt och kunde med bra servemottagning och resolut anfallsspel relativt lätt spela hem 1:a set med 25-21. Men sen hände något i och med att Örkeljunga höjde sitt spel från första set och deras block började vinna mot Sollentunass anfallare. Sollentuna blev utspelat efter noter och hade stora problem med allt de försökte med i set 2 och 3, siffrorna 16-25 och 13-25!! talar sitt tydliga språk.

Inför 4:e set fanns inget som talade för att Sollentuna skulle kunna vända på matchen. Då hade Örkeljunga inte räknat med Johan Lindström på planen. Några platsbyten inom laget, beslutsamhet, hjärta, publikstöd och Johan Lindström visade att Sollenutna kan, när de spelar som bäst, spela riktigt bra.

Nu var det Örkeljunga som fick problem istället. Sollentunass servemottagning började sitta, blocket började stoppa motståndarna, försvaret kämpade upp det mesta och Johan Lindström vann allt han rörde vid, på sin högerkant. När sedan även Martin Yngerskog tog sitt ansvar och vann resten av bollarna gick inte Sollenutna att stoppa. De vann 4:e set med 25-17 och i bara farten fortsatte man med att vinna 5:e set med 15-10 under ett härligt publikstöd.

– När Sollentuna spelar som sämst är vi riktigt dåliga. Att åka hiss i en skyskrapa mellan taket och källaren hela tiden är jobbigt, önskar att vi åtminstone kunde hålla hos till den övre halvan av huset, summerar Sollentunas tränare Lars-Göran Eriksson.