AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Sollentunas 92:or vann norra poolkvalet till U17 SM

  Sollentunas 92:or spelade i helgen SM-kvalet till U17 SM och vann den norra poolgruppen efter en klar 2-0 vinst (25-16, 25-17) mot Södertälje i finalen.

Kvalet startade lördag 19/1 efter lunch med gruppspel. Till gruppspelet  åkte laget med enbart 7 spelare pga sjukdomar och även några av de som var på plats hade lite förkylning i kroppen. Inte bästa av förutsättningar, men trots det spelar Sollentuna gruppspelet med 3 stabila vinster.

SVK – Habo 2-0 (25-11, 25-6)

SVK – Team Gotland 2-0 (25-8, 25-11)

SVK -Arvika 2-0 (25-12, 25-5)


Dubbelblock i finalen av Andreas E och Christopher

Söndagens slutspel bjöd på semifinal mot Team Valla, som lite oförklarligt förlorat dagen innan mot Södertälje. Vi visste att duktige Erik Sundberg skulle bli svårstoppad och lade upp taktiken därefter. Trots det startar matchen illa och Valla drar ifrån till ledning 5-11, men därefter får Sollentuna killarna ordning på servemottaget och man spelar sedan 20-8 på resten av bollarna och vinner första set med 25-19.

I andra set ramlar Sollentuna in i en svacka strax efter 10 då servemottaget sviktar lite och Valla kan inte helt oförtjänt rycka ifrån och vinna setet med 25-18. I skiljet leder Sollentuna hela tiden med 3-4 bollar, men på slutet kryper Valla närmare än vad som var nödvändigt och vinstsiffrorna blir bara 15-13. Siffrorna ljuger inte på så sätt att Team Valla var mycket bra, men de säger samtidigt att det var jämnare än vad det egetligen var. Matchen lirare var Christopher som med ett suveränt defence arbete grävde upp de flesta anfall från Erik Sundberg som inte blocket stoppade.

I finalen ställdes Sollentuna mot Södertälje, som av speakern flera gånger utropades till hemmafavoriter trots att de under denna säsong inte tagit ett set på Sollentuna. Lika frågande till titeln hemmafavoriter kan man vara till att de utmålas till favoriter i norra gruppen på förbundets hemsida http://www.volleyboll.se/t2.aspx?p=707600&x=1&a=1119517. Kanske läser inte SVBF resultaten i Stockholm Volley Cup?

Finalen börjar och Sollentuna tar ett säkert grepp om händelserna redan från början. Man vågar spela ut och vinner första set med 25-16. I andra set snurrar man upp Södertälje rejält och leder med 20-10. Tyvärr tror då killarna att det redan är klart och skänker bort ett par onödiga bollar innan man tillslut rättvist knyter åt säcken med 25-17.


Andreas E, Gabriel, Fabian, Staffan, Calle, Fredrik, Christopher (på golvet), Andreas G och Tomas

Målet var att vinna norra poolkvalet och det nådde man alltså, trots att det var lite sjukstuga i laget. Strongt!

Med det spel som Team Valla presterade i semifinalen blir de ett lag att räkna med på SM i Göteborg. Vi möter dem gärna igen – helst då i final…..