AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Damerna möter Sveriges framtid

På söndag klockan 17.00 kommer RIG Falköping till Sollentuna Sim- och sporthall för att möta Sollentuna volleys damer. RIG Falköping mönstrar i år sitt kanske bästa lag någonsin och Sollentuna har själva revansch att utkräva efter förlusten i höstas.

I Sollentuna ser läget ljusare ut efter en tung period runt GP, den enda som saknas i Sollentunas laguppställning inför matchen är den rutinerade Elin Warner som är borta på grund av obligatoriska skolaktiviteter. Laget är annars intakt och har tränat bra den senaste veckan.

Sollentuna mötte Svedala i förra matchen och där spelade stundtals riktigt bra, när de vann med enkla 3-0. Servemottagningen, som har varit lite svajig, ser bättre och bättre ut, men nu ska den också testas mot ett bättre lag.

– Min förhoppning är att vi nu ska vara kapabla att ha en stabil servemottagning även mot de bättre lagen, säger Sollentunas coach Johan Svensson.

Årets upplaga av RIG Falköping innehåller en rad redan duktiga unga spelare. Två av de bästa tjejerna är Sollentunas egna produkt, Sofie Sundin samt Smålandstjejen Sara Pettersson och det gäller för Sollentuna att hålla ett extra öga på. Dessa två stod för merparten av RIG Falköpings poäng i förra mötet med Sollentuna, så kan Sollentuna få kontroll på dem så ser det ljust ut för dem.

Sollentuna har nu flera spelare i laget som är fostrade på Volleyboll gymnasiet, RIG Falköping, och hetast just nu är spikern Andrea Jakobsson, som har sett riktigt bra ut på träningarna den sista veckan.

– Andrea har alla verktygen för att bli en riktigt svårstoppad spelare och med de matcherna hon gjort på slutet så ser det ljust ut inför framtiden, avslutar Sollentunas coach Johan Svensson.