AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

3-0 vinst för Sollentuna damer mot Svedala

Sollentunas damlag vann med klara 3-0 (25-19, 25-13, 25-22) i söndagens hemmamatchen mot Svedala.


Adela i servemottag
foto: Olsin Sportfoto (www.olsin.se/sportfoto/)

Sollentuna tar tag i händelserna från början och spelar stabil servemottagning redan från början. Ledning med 8-5 i första tekniska timeouten och tjejerna är sedan i ledning hela vägen i mål. Emma Berglund-Lindgren som inte spelat så mycket under gör premiär från start och står för några finna poäng men framförallt bra spel i baklinjen med en servemotagning på 75% pos. vilket är bäst i dagens match. 

Flera byten görs under matchen och i det andra setet så kommer Sofie Johansson in på banan efter några veckors frånvaro. Sofie spelar utmärkt och gör 6 poäng  på 9 anfallsförsök under de knappt två set hon spelar.  Andra set vinns enkelt och det syns nu klart att Sollentuna är betydligt bättre än Svedala är för tillfället.

Det är ny passare på banan när Emily Turner startar det tredje setet. Emily spelar stabilt setet igenom trots den något svagare servemottagning. Underläge i början på setet med som mest 4 bollar. Sollentuna visar här på styrka och lyckas med några fantastiska räddningar i bakplanen. I mitten på setet är det kvitterat till 17-17 och därifrån så spelar tjejerna lugnt och metodiskt sig fram till vinst 25-22.

- Vi har en servemottagningssvacka i tredje set, säger coach Johan Svensson. Förutom den får det anses vara ett steg i rätt riktning. Tuffare uppgifter väntar och helt klart är det så att vi behöver spela minst lika bra mottagning som vi gör idag om vi ska göra bra resultat framöver.

Resultat
Sollentuna VK- Svedala
3-0 (25-19,25-13,25-22)

Matchen spelare i Sollentuna
Adela Mitrica