AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

FU15 Stockholm Volley rullar på med omgång 4

  4:e omgången av Stockholm Volley Cup i äldsta klassen som spelar Volley 2000, FU15, spelades söndagen 13/1 ute i Brunnsängshallen, Södertälje. Med endast en veckas träning efter jul- och nyårsuppehållet var det förvånansvärt bra spel från alla lagen. Till slut hade Sollentunas F94 placerat sig 3:a, 7:a och 12:a av 30 lag. 

Stockholm Volley Cup i den äldsta klassen av Volley 2000, FU15, rullade på igen efter juluppehållet. Äldst i den klassen är Sollentunas Flickor 94. Årets upplaga håller riktigt hög klass med bla bägge finallagen från Trekungaslaget från Stockholm (Vallentuna och Södertälje). Det smäller ordentligt i matcherna i svart grupp och sett ur ett regionalt perspektiv kan Stockholm se med tillförsikt på denna årskull. 

Sollentuna Toker var enda lag som spelade i svart grupp och hade bl a lottats med vinnare från förra SVC omgången, Vallentuna Triumf, samt ytterligare ett Vallentuna lag, Joker. Första gruppspelsmatchen vanns med en hyfsat komfortabel 2-0 vinst. När det var dags för gruppfinal mot förra omgångens vinnare blev det en riktig batalj. Första set vann Vallentuna men 2:a set vann Sollentunatjejerna och med 11-6 i skilje tycktes man ha greppet om matchen. Vallentuna tjejerna ville annorlunda och gjorde en stark vändning till vinst  12-15 efter riktigt tuffa bollar på slutet.


Gabriella sätter en spike från högerkanten

 


Hanna avslutar från bakplan

 

Som grupp 2:a  ställdes i semifinalen Toker mot Södertäljes starka lag Hjärter, som för dagen var maximalt toppat. Sollentunatjejerna spelar nära nog på topp och lyckas få så bra siffror som 17-25, 18-25 mot några som måste vara storfavoriter till gulder i FU15 klassen i Falköping.

Senare i finalen fick Vallentuna Triumf inte mycket fler bollar mot samma Hjärter vilket gjorde att Sollentunatjejerna kände sig ganska nöjda med sin insats. 

Toker laddar om och ställs mot Vallentuna Power i 3-4:e platsmatchen. Första set inleds lite stelbent pga att lunchen just ätits upp. Man hamnar under 8-14 men jobbar sig ikapp till 23-25. I andra set fallar spelet på plats och Toker vinner det med 25-21. I skiljet  har tjejerna bestämt sig för att det inte skall bli en setförlust till och man vågar spelar ut och vinner med 15-13 efter två hårda avslut från vänsterkanten.


Pet vid nätkanten

 

Med tanke på att tjejerna i Toker haft julledigt så är det ett mycket imponerande spel de visar upp. Både försvar, pass och anfall fungerar stundtals felfritt.

Pga ett par förkylningar så fick lag Kloker, som spelade i Röd grupp, klara sig på att spela bara på 3. Att spela på 3 kräver sitt jobb och sin disciplin eftersom bakspelaren måste hålla sig i skinnet och inte anfalla.


Lisa servar

 


Gabrielle sätter en smash

 

Lisa, Gabrielle och Josefin inleder med en säker 2-0 vinst mot Vallentuna Twister, som förra omgången spelade i svart grupp. Därefter följer man upp det med en lika säker 2-0 vinst mot Sollentuna Brudar från F95.

Att spela på 3 ger ibland fördelen av att laget kommer igång och rör sig ordentligt på planen för att man bara måste. Precis detta hände tjejerna som dessutom fick igång ett snack och samarbete och jobbade för varandra på ett strålande sätt.

I semifinalen ställdes man mot Vallentuna Panter och även här blev det en lagom säker 2-0 vinst. Finalplatsen betydde att Kloker hade chans på avancemang till svart grupp inom räckhåll.

I finalen väntade Vallentuna Twister igen, vilka hade slagit Södertälje Ruter i sin semifinal. Tyvärr startade man darrigt mycket pga Twisters korta och långa underhandsservar, vilka är svåra att ta bara på 3. Första set gick till Vallentuna (23-25) som även tog en ledning i andra set. Här fick Kloker kontroll på servandet och kunde själva komma åt med sitt starkare anfall. Vinst med klara 25-18. I skiljeset hade Kloker ledningen hela tiden och vann med 15-12. Segerglädjen gick inte att ta miste på och nu väntar tuffare matcher i svart grupp i nästa omgång. Med alla friska så blir det spännande att se vad som kan hända.


Glädje i lag Kloker efter finalvinst och avancemang till svart grupp

 

 

Sollentuna Glader spelade också i röd grupp och hade en dag med lite stople ut. De hade morgonmatch mot Södertälje Ruter som började illa och när man sedan var på väg in i matchen så var den hastigt och (o)lustigt slut med 22-25 efter ett par kostiga slutbollar. Hade Glader kommit igång lite tidigare så skulle nog matchen gått att vända.


Glader servar

 


Ebba och Sophie fyller i domarprotokollet

 

Gladers lottning var sådan att de fick en maximalt lång väntan efter som de spelade första och sista gruppspelsmatchen. Att vänta i Brunnsängshallen, när man inte dömer, är inte så lätt eftersom det inte finns någonstans att ta vägen.

I andra matchen mot Vallentuna Panter hade laget svårt att komma igång efter uppehållet och förlorade första set, men kom igång strålande och vann andra set stort. En semifinalplats låg inom räckhåll, men tyvärr knöt det sig lite och skiljesetet rann allt för snabbt i väg. Tjejerna tar ändå med sig det fina spelet från andra set då det spelade med ett rejält flyt.

 

Placeringsmatchen mot Sollentuna Brudar var tuff och jämn, men en lång dag i en sporthall sätter sin spår och Glader lyckades inte fullt ut upprepa det fina spelet från matchen innan. Man spelade bitvis riktigt bra men det räckte ändå inte denna gång. 


Astrid lägger över med en bagger