AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

4:e raka segern i PU17 Stockholm Volley Cup

I helgen spelades 4:e omgången av PU17 Stockholm Volley Cup i Vingåker och för 4:e raka gången så vann Sollentuna. Därmed har man den förkrossande statistiken av 12-0 i matcher, eller 25-1 i set eller 615-376 i bollar (+239).  


Dubbelblock av Fredrik och Calle

 

Spelschermat för träningsgruppen P91-92 är riktigt tufft med i princip spel varje helg from Ungdoms-GP i trettonhelgen fram till sportlovet. Trots det fanns inte gnuttan till tvekan hos killarna när 4:e omgången av PU17 Stockholm Volley Cup kom på tal. Man skulle ha ett lag där och man skulle vinna. Så var det bara.

Laget till denna omgånge bestod av enbart 6 spelare, dvs man åkte med minsta möjliga trupp för att kunna delta.

De som gick upp kring 06:00 på lördagsmorgonen, efter att ha tränat fram till 22 dagen innan, var Fabian, Fredrik, Calle, Staffan, Jan-Tomas och Gabriel.  

Extra kul att gruppen senaske tillskott, Gabrinho, följde med och vågade spela varje match. Att Gabrinho började spela volleyboll i november kan nog ingen som ser honom på plan gissa.


Fredrik, Gabrinho och Jan-Tomas i framlinjen. Fabian i förgrunden. 

 

 
Jan-Tomas i centeranfall

I gruppspelet i omgång 4 besegrades Team Gotland med 2-0 (25-14, 25-9) samt Uppsala med 2-0 (25-19, 25-18). Gruppspelet avverkades utan någon större glöd hos killarna, delvis pga den tidiga uppstigningen och den långa resan till Vingåker.

Detta är i och för sig en ganska lam ursäkt då man tänker på Team Gotlands resväg. 

Efter ca 2 timmars väntan var det dags för semifinal mot Södertälje. Man skulle kunna tänka sig att dessa förhållanden inverkade negativt på killarnas förmåga, men verkligheten visade tvärt om. Istället var man laddade till tänderna för att köra över Södertälje i semifinalen.

Tändningen syntes redan på uppvärmningen. När matchen började visade man upp ett spel som inte något annat lag varit i närheten av i hallen hittills denna dag. Södertälje fick finna sig i att bli utskopade med 2-0 (25-10, 25-14).

Vi gick och väntade på en final mot Team Valla, vilka laget möter allt för sällan, men deras semifinal mot Vingåker blev en rysare där tillslut Vingåker kämpade sig till en 2-1 seger efter matchbollar åt bägge hållen i skilje.


Segerglädje 

 

Finalen startade i ett rasande tempo från Sollentuna och Vingåker killarna fick finna sig i att förlora första set med 25-13. Det var för att använda hockeyspråk spel mot ett mål. Sollentuna killarna hade bra mottag och kunde utnyttja sin fulla anfallspotential. I andra set blev det ett fel i sekretariatet vilken förorsakade ett stopp i spelet på en 5-8 minuter. Spelet därefter var ryckigt och matchen fick ingen tempo eller rytm för något av lagen. Finalmatchen förvandlades från en levande och spelande match till en pipblåsande match pga tekniska misstag och regelöverträdelser från bägge sidor. Tillslut vann Sollentuna andra set med 30-28 och matchen med 2-0. Andra set är inget man vill ha på video, men det var inte något av lagens fel att det blev ett konstig set. Strongt att lyckas hålla fokus även under dessa omständigheter.

Därmed har grabbarna i PU17 laget spela 12-0 i matcher, eller 25-1 i set eller 615-376 i bollar, dvs en bollskillnad på  +239. Efter att ha sett semifinalen och första set i finalen undrar man hur de kunnat tappa ett set….

Nästa helg är det dags för poolkval till Pojk-SM (PU17).