AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Dålig dag för Sollentuna i Grand Prix

Varken herr- eller damlaget lyckades kvalificera sig till morgondagens finaler. Herrarna förlorade knappt mot Hylte med 3-2 och 16-14 i avgörande set och damerna kunde inte knipa ett set mot Engelholm.

Herrarna spelade en mycket svängig match där först det ena laget tog fem poäng och sedan tog det andra laget fem poäng. Det första setet gick till Hylte med 25-20 efter lite bättre blockeringsspel. Sollentuna gav sig inte och kunde ta hem det andra setet med nästan samma siffror. I det tredje setet blev det 6 bollars skillnad mellan lagen och nu var det återigen Hylte som vann. Sollentuna vägrade dock att ge sig och kunde och efter en stark spikers insats kunde grabbarna vinna med 25-19. Även i det femte setet fortsatte det svängiga spelet även om Sollentuna aldrig hade ledningen. Hylte fick matchbollar vid ställningen 14-12, men Sollentuna räddade dessa matchbollar. Men när man missade att ta ledningen efter detta kunde man inte stå emot Hyltes tredje matchboll och de förlorade med 16-14.

Dammatchen blev aldrig så spännande som herrmatchen även om det var riktigt jämnt i första set. Likt herrmatchen blev första set väldigt svängigt men Engelholm drog det längsta stråt och vann med 26-24. Efter detta kunde aldrig Sollentuna komma in i mathen igen även om det lite jämnt i tredje set. Sollentuna fick aldrig ordning på sin servemottagning och då blir det svårt att vinna mot ett så starkt lag som Engelholm.

Imorgon blir det nu bronsmatcher för Sollentunas båda lag, herrarna är först ut och möter Vingåker klockan 09.30 på morgonen och efter detta är det damernas tur när man möter hemmalaget, Katrineholm, klockan 11.30.