AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Torsk i Falkenberg

Sollentuna förlorade den tidiga seriefinalen mot Falkenberg och hemmalaget Falkenberg vann rättvist med 3-1.

Matchen bjöd på jämn volleyboll i de tre första seten medans det fjärde enkelt togs hem av Falkenberg. Det blev som väntat serve/servemottagning som avgjorde det hela. Falkenberg hade genomgående bättre servar även om ess-statistiken inte visar detta.

Även i servemottagningen var Falkenberg bättre under hela matchen. Efter att knappt förlorat första set med 25-22 kom SVK igång i andra och kunde vinna detta med samma siffror mycket beroende på otroligt bra block/defence spel, samtigt som egna enkla misstag hölls nere. I tredje spelade SVK på samma sättt men lyckades inte vinna tillräckligt många bollar efter att rädda upp dem i försvar. Setet kändes som om det hela tiden kunde vända till SVK:s fördel. I fjärde orkade inte SVK stå upp mot maskinen Falkenberg.
 
Falkenberg vinner för att man har en mycket högre lägstanivå än SVK som missade flera onödiga bollar i viktiga lägen. Sådant måste bort för att man skall kunna rubba Falkenberg. SVK överglänste Falkenberg endast i ett moment – Block/defence – här var SVK klart mycket bättre trots att statistiken visar att Falkenberg hade fler dödande block.

I Sollentuna fortsatte Lawrence Montas som center då Peter Jonsson och Mattias Andersson saknades. Lawrence spelade bättre än sist och kommer att gå framåt. Tyvärr fick Daniel Karlsson spela febersjuk och orkade trots detta ändå visa upp sina kvaliteter.
 
Johannes Bångman spelade nästan hela matchen och och lyckades döda 50% av de bollar han fick trots att man kunde notera en viss avsaknad av matchträning. Bångman på gång! Martin Yngerskog var nog den mest dominante spelaren på banan och han verkar nu vara på gång efter sin ledbandsskada i foten.
 
– Härlig block/defence – för många enkla misstag – bra Martin summerar tränaren L-G Eriksson