AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Sollentunas damer klara för Grand Prix efter övertygande vinst

Sollentunas damlag säkrade sin 4:e raka Grand Prix plats via en övertygande seger mot Katrineholm med 3-0. En skön seger när så behövdes.


Laura och Adela i mottag
foto: Olsin Sportfoto (www.olsin.se/sportfoto/)

Damlaget säkrade en plats i GP-slutspelet efter klar vinst mot Katrineholms VK. Det syntes redan på inspiken ett Katrineholm numera besitter ett fysiskt lag.  På passarpositionen finns sedan tidigare utmärkta Agne Zakarauskaite. Det var dock Sollentuna som styrde spelet från början och var steget före under hela det första setet. I mitten på setet får vi se några fantastiskt underhållande bollar där båda lagen visar prov på bra försvarsspel. Första set vinns med 25-17.

I det andra setet är det Katrineholm som börjar bäst och får en ledning med 3-0 innan passaren Lina Sundström hittar den för dagen storspelades Katie Steffens. Sollentuna kämpar sig ikapp och förbi mycket tack vare bra försvarsspel från Liberon Laura Härkönen och resoluta avslutningar från Andrea jacobsson. Vid den andra tekniska time-outen leder SVK med 16-14.  Härifrån är det defilering och flera gånger om så hittar Lina och Sara Mild varandra med en snabb backspike i mitten av banan.

Tredje set och damerna spelar ut rejält. KVK:s spel blir ganska enformigt tillslut och vid flera tillfällen är det treblock på brasilianska Rodriguez De Sousa i mitten. Tyvärr så stukar Elin Warner foten i slutet av matchen vilket vi hoppas inte blir allt för långvarigt. Priset till matchens lirare gick till Sara Mild som briljerade stundtals från sin vänsterposition.

– Vi gör en bra match mot ett Katrineholm som om de får ordning på sin servemottagning kan slå de flesta lagen i serien, säger Johan Svensson. I dagens match får vi väldigt bra utdelning på serven varefter vi kan plocka upp bollen och kommer tillbaka i skarpa anfall. Alla får godkänt men jag vill framhålla Adela och Laura för bra försvarsarbete.

God Jul
/Johan