AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Seger i 3:e omgången av PU17 Stockholm Volley

  Den 3:e omgången av Stockholm Volley Cup spelades söndagen 16/12 i Eskilstuna. P91-92 reste dit med en desarmerad trupp pga en samtidig divisionsmatch på hemmaplan, men lyckades ändå gå segrande ur omgången och det utan setförlust.

Tidigt på söndagsmorgonen reste 8 st killar ur P91-92 till Eskilstuna för decemberomgången av PU17 Stockholm Volley. Eftersom det var division 3 match på hemmaplan så fick några i truppen stanna kvar. Detta gav å andra sidan utrymme för mer speltid för de nyare spelarna Djeng och Gabriel. 


Fr v: Andreas E, Djeng, Tomas, Fredrik, Calle, Fabian, Gabriel, Staffan

Dagen inleddes med 2 snabba 2-0 vinster över Södertäljes andra lag samt de långväga gästerna från Team Gotland. I semifinal var det sedan dags för vinnaren i matchen Eskilstuna – Vingåker, där hemmalaget Eskilstuna drog det längsta strået. Sollentuna killarna hade kommit överrens om att samma inställning som i Kungälv gällde, dvs full gas och hårt jobb på varje boll oavsett motstånd. I Semifinalen betydde det att Eskilstuna fick sig en riktig uppsnurrning med 25-14, 25-9. Extra roligt var det att laget kunde prestera dessa siffror oavsett vilka som stod på planen under matchen. 


Staffan, Fabian och Calle vid egen serve


Fabian, Gabriel, Tomas


Andreas anfaller


Segerjubel i finalen

På andra slutspelshalvan möttes Team Valla och Södertälje i semifinal och där trodde vi nog att Valla skulle vara starkare efter en fin inledning. Södertäljekillarna ville annorluna och spelade till sig en finalplats efter starkt eget spel samt en ganska svag insats av Team Valla. Final mellan SVK och Tälje igen alltså.

Sollentuna har hittills inte förlorat en tävlingsmatch i PU17 denna säsong och bara tappat 3 set. Den fina statistiken ville killarna putsa på. Inledningen blev dock lite knackig efter mindre bra servemottag, men vid ställningen 20-23 går Andreas ner för att serve:a. Efter hårt pressade servar och bra lagspel så vänder man och vinner setet med 25-23. Andra setet startar och Sollentuna rycker till 12-6 och leder hela setet upp över 20, men där uppstår lite darr på ribban och vips har Södertälje setboll vid 24-25. Vid timeouten korrigerar blocktaktiken samt strategin i följande bollar, vilket resulterar i en ny vändning till vinst 27-25. Finalen var vunnen.

Matchens lirare i finalen: Andreas E för sina servear, block och vinnarskalle.

Dagens grej: Fabians bakvända fingerslagspass, när han på väg ner mot marken passar ett fingerslag med baksidan på handen (och jodå, vi vann den bollen på följande spike).

Sollentuna deltog även med 2 lag till som bestpd av 13 killar från P93. Bäst gick det för lag Sollentuna 2 som var nära att gå till kvartsfinal, men tyvärr inte lyckades i gruppspelet mot Team Valla.


Sean i mottag


Niclas anfaller


Dubbelblock


Räddning vid nät av David och Arvid


Sollentuna 3 i försvar… 

…och i anfall