AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

FU17 omgång 3 med F92, F93 och F94 under samma tak

  Omgång 3 av FU17 klassen i Stockholm Volley Cup spelades lördagen 15/12 i Hammarby Sjöstads fina sporthall. Klassen är unik ur ett Sollentuna perspektiv, då flickor 92, 93 och 94 spelar i samma klass. När alla matcher var spelade visade det sig att gammal är äldst, dvs det var 92:orna som klarade sig bäst.

Sollentunas 93:or har rivstartat hösten med en finalplats i premieromgången av FU17 Stockholm Volley Cup samt ett brons i Trekungaslaget. I lördags övade en reducerad trupp in nytt spelsystem, vilket ledde till lite fler egna misstag samt en en 6:e plats i elit-divisionen. När man lärt sig mer om platsbyten, m m, kommer man säkerligen ge motståndarna Vallentuna, Södertälje och Kolbäck tuffare motstånd.


Matilda spikar 


Lydia smashar 


Block av Amanda och Elin 

Susanne tar timeout 

Flickor 92, som har tufft spelprogram med deltagande i FU19, FU17 samt även divisionsspel, hade missat förra omgången av FU17 Stockholm Volley då den krockade med en division 3 match. Denna omgång ville man verligen delta och kriga sig upp i elit igen. Det var svårt att få ihop lag och man ställde upp med Sanna, Tina, Victoria, Lisa samt inlånade Elin från F93. Trots att man spelade med lucka hade man inga som helst problem att utan setförlust vinna division 1 av FU17.


Block av Sanna/Tina 


Spike av Sanna/Tina


Tina i närbild 

Sollentuna 1 tackar för matchen efter ytterligare en vinst 

Sollentuna Snövit, eller Flickor 94 som egentligen spelar Volley2000, ställde i lördags upp med 8 tjejer som gör sitt bästa för att lära sig mer om volleyboll utan studs. Eftersom laget inte var med i seedningsomgången av Stockholm Volley fick man börja underst i rankingsystemet. Omgången 2 i november gick man obesegrade genom division 2 av FU17 och avancerade upp till division 1. Denna omgång gick man åter igen obesegrade genom division 1 – bara det en bedrift – tills man ställdes i div 1 final mot Sollentunas F92:or. Finalen gällde avancemang till elit divisionen, vilket både F92 och F94 var väl medvetna om. De äldre 92:orna, som var på väg dit de hör hemma, ville inte missa avancemang och ville heller inte få en pinsam förlust mot sina yngre klubbkompisar. De yngre 94:orna kände att de var David i kampen mot Goliat.

Matchen blev kort och Snövit åkte på sin första förlust i 6-manna volley, men att ha gått från plats 18 till plats 8 i rankingen på 2 omgångar är inget att skämas över, speciellt med tanke på att man egentligen spelar volley2000 och bara hållt på med 6-manna volley i en dryg månad. När man övat block/defence lite mer så kommer F94 att bjuda tuffare motstånd mot sina äldre konkurrenter.


Annie bollar in 


Inspike


Hanna avslutar 

Anfall från vänsterkanten