Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Förlust för damerna mot Engelholm

Sollentunas damer förlorade bortamatchen mot Engelholm i söndags med 0-3.

Matchen infriande alla förväntningar till en början, det var bra spel och som mest två poängs skillnad i poängprotokollet. Sollentuna spelade ett uppoffrande försvarsspel och kom tillbaks i anfallsläge flera gånger om. Tyvärr så var det hemmalaget som tog dom två sista poängen och första set med 25-23.

Även det andra setet presteras bra volleyboll men den här gången är den Sollentuna som mitt i setet kämpat till sig en ledning med 18-15. Där efter följer en uppställningen med där Engelholm vinner fyra raka och mindre lustigt då 19-18 för skånskorna. Tillslut blir det 25-21 för hemmalaget.

-Andra halvan av setet är inte alls bra, säger Johan Svensson. Vi kämpar oss till en ledning och har ett bra utgångsläge för att kvittera till 1-1 i set och så lägger vi oss platt ner och blir över- och omkörda. Vi tar fel beslut och krånglar till det i onödan.

I det tredje setet känns det ganska tidigt att Engelholm ska vinna denna match. De stora poängplockarna Ewa Kalinowska, Marta Slodnik och Jennifer Telfer tillåtas att vinna sina bollar allt för enkelt. In mott slutet vaknar dock tjejerna något och börjar spela igen. Då är det tyvärr för sent och tredje set förloras med 20-25.

– Vi tar med oss erfarenheterna från den här matchen och jobbar vidare, fortsätter Johan. Vi gör i stort en ganska slätstruken insats men där enskilda moment fungerar bra. Vi har många "softblock" och 11 rena plockpoäng på tre set mot ett välspelande Engelholm. Det är bra men ett bra blockspel ska normalt sätt innebära fler bollar i bakplan. Så var det i söndags.