AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Spännande toppmöte mellan Sollentuna och Engelholm

På söndag är är det dags för nästa toppmöte för Sollentuna som då möter Engelholm på bortaplan. Efter 7 omgångar är det endast 3 lag som har 12 poäng, där ibland Sollentuna och Engelholm. Poängen i denna matchen är oerhört viktiga då vinnaren i praktiken blir klara för Grand Prix.

Sollentuna har tränat riktigt bra under den senaste veckan och laget ser friskt ut förutom liberon Laura Härkönen som har haft en förkylning i början på veckan men har tillfrisknat de senaste dagarna och beräknas kunna spela för fullt på söndag. Laura tillsammans med de andra servemottagarna blir förstår viktiga för Sollentuna till helgen eftersom servemottagningen blir en avgörande faktor i vilka som skall stå som segrare i machen.

– Förhoppningsvis så kommer spelarnas ben kännas lite lättare nu till helgen då den allra tyngsta styrkeveckan är avklarad, säger Sollentunas coach Johan Svensson.

Engelholm besitter även i år en bra trupp utan några uppenbara svaga punkter i sitt spel tillskillnad mot de lag Sollentuna ställts mot på slutet. Marta Slodnik och Ewa Kalinowska är de stora poängplockarna i Engelholm och dessa bör Sollentuna få kontroll på om de ska vara med i matchen.

Sollentuna och Engelholm har mötts en gång tidigare i år och det var i kvalet till Nordiska klubbmästerskapet och där vann Engelholm med 3-0. Sollentuna saknade dock då flera viktiga nyckelspelare.

– Vi siktar på att pressa Engelholm på deras hemmaplan och vi har bra koll på deras spel som inte bjuder på några större överraskningar, avslutar Johan Svensson.