AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Tidig seriefinal för Sollentuna borta mot Falkenberg

På söndag åker Sollentuna ner till Falkenberg för att spela en tidig seriefinal. Sollentuna och Falkenberg har gjort ett litet ryck i toppen, båda lagen har vunnit fem av sex matcher. Det kommer att bli en mycket spännande match där mycket talar för att det ska bli fem set.

Sollentunas tuffa femsetsmatch som de vann mot Hylte i Torsdags satte tyvärr sina spår, då centern Mattias Andersson bröt ett finger på vänster hand. Men Sollentuna räknar med att den andra centern Daniel Karlsson hinner bli helt frisk och kry. Det kommer att behövas mot ett Falkenberg som är mycket svåra att besegra i Falkenberg.

För att Sollentuna ska kunna vinna krävs att framför allt servemottagningen fortsätter vara på topp och att servarna biter bättre. I Falkenberg finns flera landslagsspelare och de blir en tuff nöt att knäcka. I Sollentuna finns det en hög kapacitet och mycket beror på om passaren Sebastian Thylander kan lyckas leverera bra pass till deras spikers.

- Det är alltid en utmaning att möta Sveriges bästa volleybollag, inspirerande för spelarna som ofta gör att de höjer sig en aning, säger tränaren Lars-Göran Eriksson som även betonar vikten av att våga göra något extra på söndag.