AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Sollentuna spelar het match mot Hylte

Klockan 19.00 kommer det lånväga gäster till Sim-och Sporthallen, Sollentuna möter Hylte. Dessa mötena brukar det vara en hel del nerv i och ofta blir det riktigt spännande och heta matcher.

Hylte har haft en liten sämre inledning i serien än vad Sollentuna har haft, men nu när kampen om Grand Prix – platserna hårdnar kan man inte räkna bort det rutinerade Hylte. Som passare ser vi i Hylte den gamla landslagsspelaren och numera spelandetränaren, Kristian Wrethander,vilken har en stor rutin. Hylte har även fler spelare med stor rutin, bla. Urban Andersson, med 106 landskamper, och Henric Johansson, med 27 landskamper.

Sollentuna har under veckan som gått haft en del problem med skador och sjukdomar, men man  räknar med att alla kommer att vara fullt återställda tills matchen på torsdag kväll.
För att vinna matchen mot Hylte krävs att Sollentunas servemottagare, med Peter Hodor i spetsen, fortsätter med det fina spelet, som senast mot Tierp. Sollentuna måste också hålla i blockspelet och kämpa ner Hylte som en enhet.

-Det gäller för oss att vårt block har samma inställning som i senaste matchen och att vi fortsätter "kriga" som ett lag, säger Sollentunas coach Lars-Göran Eriksson.

Nyckeln mot Hylte är alltså att servemottagningen sitter då Hylte förfogar över en mycket bra serve. Sollentuna måste också stoppa de hårtslående Urban Andersson och Henrik Johansson från att ta alltför många poäng. Hylte måste nog vinna den häri matchen mot SVK för att inte hamna efter i kampen om GP-platserna.

Det är Hylte som spelar med pressen på sig och inte vi, summerar Sollentunatränaren Lars-Göran Eriksson.