AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Säker seger mot Linde för damerna

Två väntade poäng och fortsatt serieledning för Sollentunas damer. Det var hemmalaget som tog tag i taktpinnen från första början och det var aldrig tal om något annat än ännu en hemmavinst med 3-0 för damerna.

foto: Olsin Sportfoto (www.olsin.se/sportfoto/)

Sollentuna gjorde processen kort med Linde

Sollentuna slog nykomlingen, Linde enkelt med 3-0. Sollentuna har därmed inte förlorat ett set mot någon av nykomlingarna vilket visar att det är ett stort steg att ta att gå från nykomlig till topplag.

Sollentuna är ett av få lag som har lyckats med bedriften att relativt snabbt gå från nykomling till topplag. Sollentuna kom sist första året de spelade i elitserien men redan året därpå lyckades de ta sig till semifinal och efter det har de varit ett stadigt topplag. Även i år visar de att de skall vara med och slåss om guldet, när snart halva serien är avklarad leder man med endast en förlust och i övrigt endast ett tappat set.


foto: Olsin Sportfoto (www.olsin.se/sportfoto/)

I Matchen mot Linde var det aldrig något snack om vilka som var det bättre laget. Linde kunde inte komma upp i mer än 15 poäng i något set och Sollentuna fullkomligt körde över sitt motstånd. Det är roligt att se att Sollentuna inte slappnar av när de är överlägna sina motståndare utan fortsätter att köra över sina konkurenter.

– Servemottagningen sköttes på ett bra sätt av trion Laura, Adela och Sara matchen igenom. Passarna Lina och Emily kunde på ett behagligt sätt styra spelet och väl uppe vid nätet så är Sollentuna storleken större på alla positionen, säger Johan Svennson.  Jag är nöjd med de spelare som kommer in och bidrar till denna enkla vinst. Nu känns det väldigt motiverande att åka ner till Skåne kommande helg för matchen mot Engelholm. 

Sollentuna har på de tre senaste matcherna i snitt bara släppt 15 poäng per set, vilket är imponerande. Men nästa helg blir det tuffare då väntar en lång borta match mot Engelholm, som också endast har förlorat en match hittils i serien. Men Kan Sollentuna fortsätta att imponera kan skånskorna få det hett om öronen.