AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Sollentuna möter Elitseriejumbon

Sollentuna möter på söndagen nykomlingen Team Valla på hemmaplan. Det är en viktig match för Sollentuna som jagar en plats i Grand Prixslutspelet och i den jämna jakten kommer varje set att betyda mycket.

Team Valla vann division 1 västra och slutade femma i allsvenskan förra året, vilket gjorde att de kvalificerade sig för Elitserien efter något avhopp. Laget består denna säsongen av i stort sett samma trupp och de har haft det svårt i inledningen av årets Elitserie, endast 3 vunna set och ingen vunnen match. Lagets bästa poängplockare är Ingrid Bjurnell och hon har ett poängsnitt på 14 poäng per match, varav 12 på anfall.

I Sollentuna kan det vara värt att hålla ett extra öga på centern, amerikanskan Katie Steffens, som mer och mer hittar samarbetet med passaren Lina Sundström. Katie kommer få större utrymme ju mer de spelar ihop och söndagens match är ett ypperligt tillfälle att få ihop samarbetet ännu mer.

 - Vi ska försöka utnyttja våra snabba utvägar mer i denna matchen än vad som varit fallet tidigare, säger Sollentunas coach Johan Svensson.

För Sollentuna är det viktigt att man kan klara av att vinna matchen med 3-0 då detta är viktigt i jakten på en Grand Prix-plats, dit de tre bästa lagen efter halva serien och arrangören Katrineholm går. Eftersom det är så jämnt i toppen nu kommer varje set att vara viktigt då det inte är omöjligt att det kommer att avgöras på setskillnad.

 - Det kan vara viktigt att vi behåller vår 4:a i kolumnen för förlorade set. Det ser jämnt ut om platserna till GP, avslutar Johan