AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Sollentuna vann Upplandsderbyt med hela 3-0!

Äntligen lyckades Sollentuna vinna mot Tierp i Tierp. 3-0 till Sollentuna, men bakom de klara setsiffrorna så ligger det en hel del dramatik.

Första set började med att Tierp lyckades dra ifrån några poäng och höll detta till slutet av setet då Sollentuna lyckades komma ifatt. Och slutet blev jämnt Sollentuna kunde vinna med jämna 29-27. Här avgjordes till slut setet av några onödiga misstag från Tierp:s sida men Sollentuna tackade och tog emot.

I det andra setet var det Sollentuna som totalt dominerade setet fram till ställningen 19-13 där Tierp släpptes in i setet och var så nära som 20-21. Här avgjordes setet när Johan Lindström kom in och slog stenhård spike i golvet direkt följd av ett block och därmed setvinst Sollentuna.

Tredje set såg ut att bli en upprepning av andra set. Sollentuna tog tidigt några poängs ledning och såg ut att kunna glida från till setvinst när Martin Yngerskog stukade foten. Martin som under hela matchen hade spelat mycket bra ersattes av Johannes Bångman. Johannes spelade som vanligt mycket bra och Sollentuna fortsatte att ha kontroll setet ut. Setet avgjordes på slutet av ett par riktigt tunga och viktiga anfall av Adis Kesan i några trängda lägen.
 
Sollentuna vann välförtjänt och visade upp ett härligt lagspel där man spelade för varandra. Centrarna Daniel Karlsson och Mattias Andersson börjar närma sig storformen. Även om Sollentuna inte hade fler än 9 block så fick motståndarnas kantanfallare svåra lägen mot Sollentunas block och tvingades till misstag. Passaren Sebastian Thylander spelade upp sig under matchen och har stor del i att Sollentuna kunde vinna med klara setsiffror.

- Härligt att vi spelar som ett lag igen, det finns mycket att träna på men är lättare att gå vidare efter en sån härlig seger, summerar Sollentunas tränare Lars-Göran Eriksson matchen.

Sollentuna vann matchen för att man var det bättre laget denna dag. Tierp gjorde nog ingen av sina bättre matcher, för mycket enkla misstag och inget lagspel, vilket Tierp förmodligen inte kommer att upprepa igen. Individuellt finns tillräckligt många bra spelare i Tierp och räkna med att Tierp kommer att tillhöra toppen.