AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Upplandsderby för Sollentuna!

På torsdagskvällen spelar Sollentuna ett hett upplandsderby mot Tierp i Aspenhallen i Tierp. Detta är sista matchen innan ett kort uppehåll i Elitserien, då landslaget skall OS-kvala.

I dagsläget är det fyra lag i toppen av serien som alla endast har förlorat en match och bland de lagen återfinns Sollentuna och Tierp. Matchen är därför oerhört viktig i jakten på en Grand Prix plats dit de fyra bästa lagen efter halva Elitserien är kvalificerade. Vinnaren av derbyt gör ett litet ryck närmre den åtråvärda platsen.

Sollentuna vann förra helgen en stenhård femsetare mot Team Valla och har därför ett högt tempo i kroppen. Dock vann även Tierp en jämn femsetare vilket tyder på att även de har ett högt tempo i kroppen. Kan det månne bli ännu en jämn femsetare eller ska något av lagen kunna ta tag i taktpinnen direkt.

Nu är Sollentunas lagkaptenen Johannes Bångman tillbaka för fullt i laget efter en liten ryggskada. Detta medför att Sollentuna nu har flera olika alternativ att välja mellan på spikerplatsen. Johannes närvaro på planen ger också ett lugn till övriga spelare vilket bara är positivt. Sollentunagrabbarna har nu tränat bra under veckan och ser starkare och starkare ut på planen, anfallsspelet ser stundtals riktigt bra ut.

– Nu har vi fått igång vårt anfallsspel ordentligt men nu gäller det att även få igång vårt block- och försvarsspel, säger Sollentunas coach Lars-Göran Eriksson.