AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Sollentuna kämpade ner Team Valla till seger med 3-2.

Inför dagens match hade Sollentuna bestämt sig för att spela som ett lag oavsett med eller motgång.  Det var just det publiken fick se i en stundtals mycket underhållande match med långa bolldueller.

foto: Olsin Sportfoto (www.olsin.se/sportfoto/)

Se den publikfriande bollen vid ställningen 3-3 i andra set som finns på YouTube. http://www.youtube.com/watch?v=w6HN1L4lMxs

 

Att Sollentuna stod inför en tuff match visste man på förhand. Team Valla förfogar över ett mycket långt lag, har en bra passare och i sina bästa stunder mycket svårslagna.

Team Valla spelade genom hela matchen utreslutande för att dra nytta av sin längd både i block och anfall. Höga bollar ut till kanterna gav spikers i Valla möjligheten att slå över SVK:s block vilket de ofta gjorde. Deras stabila block tillsammans med en härlig defence gjorde det svårt för SVK att alltid döda boll.
 
Matchen ägdes för det mesta av Team Valla ända till slutet av 4:e set där SVK hämtade upp ett underläge till setvinst. I femte set tag åter Valla kommandot till slutet av setet där trots allt SVK:s rutin fällde avgörandet till 16-14.
 
SVK:s centrar har börjat visa upp sig och bidrog mycket till vinsten med avgörande bollar i viktiga lägen. Johannes Bångman återigen mycket bra när han kom in på planen samt  Martin Yngerskog som avgjorde de viktiga bollarna i avgörande set.
 
Matchens lirare fanns tros allt hos  Team Valla där John Dekker stundtals lekte med hemmalaget.
 
 - På rätt väg, men mycket kvar, summerar en glad Lars-Göran Eriksson matchen.