AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Norrlandsresan slutade med vinst!

Efter en lång natt på tåg och en kortare fartfylld Taxiresa till Norsjö Arena så väntad match mot Norsjö Volley.

Matchen började bra för SVK:s del genom välplacerade servar från matchens spelare Lina Sundström och ledning med 5-0. Därefter är aldrig Sollentuna hotade och setet vinns med
25-18.

Andra setet slutar med också med vinst 25-18. Här har Sollentuna problem med hårdservande Claudia Houle i mitten av setet och det ser för en stund ut som om det kan bli en jämn avslutning på setet.

– Förutom sekvensen med servemottagningen så spelar vi stabilt setet igenom. Vi visar prov på bra försvarsarbete där vi kommer tillbaka till riktigt bra anfallsläge flera gånger om, säger Sollentunas coach Johan Svensson.

Det blir 25-18 även i det tredje och avslutande setet. Laura Härkönen, Adela Mitrica och Sara Mild fortsätter med stabil servemottagning och framförallt amerikanskan Katie Steffens kommer med i spelet i större utsträckning en vad som har varit fallet under den senaste tiden.

– Det är inte alltid enkelt att vinna på beställning. Jag tycker att vi genomför matchen på ett bra sätt. Vi har den senaste tiden tagit några steg i rätt riktning när det gäller poängspelet och vi är på de flesta bollarna som kommer från Norsjö. Detta stressar motståndarna och leder ofta till enkla anfallsmissar, avslutar Johan.