AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

5:e raka segern för SVK C herr

  SVK C herr spelade i helgen sin 5:e match i division 3 och bibehöll höstens trend och tog 5:e raka segern. Segern satt dock denna gång hårt inne. Nu leder man serien övertygande.

Förra helgen spelades lokalderby mot SVK B, eller Draget som de är mer kända som i Sollentuna, och då vann ett mycket taggat SVK C med 3-1. Samtidigt pågick PU17 Stockholm Volley Cup i Sollentunahallen och eftersom SVK C herr denna säsong är ett samarbete mellan P89 och P91-92 så krävdes logistik för att få ihop schemat. Nu lyckades SVK C vinna lokalderbyt i Helenelund och P91-92 vann även PU17 omgången i sporthallen.

I och med den vinsten ledde SVK C herr division 3 då man besegrat allt motstånd med 3-1. Lördagen 17/11 vände serien och det var dags för att möta Norsborg igen, denna gång hemma.


övre raden: Axel, Erik, Ulrich, Staffan, Christoffer, Andreas G, Calle
undre raden: Andreas E, Anders, Elias, Marcus, Fabian, Christopher

Dagens match började mycket bra ur ett sollet-perspektiv. Första set vanns med klara 25-13 efter 9 anfallspoäng, 2 block och 5 serveess. Kanske gick det lite för enkelt, för när gästande Norsborg blivit varma i andra set så segade de sig i kapp och trots ett övertag kring 20 så vann Norsborg setet med 23-25. Laget kände sig fortfarande segervissa men gick totalt i fällan av falsk säkerhet. Det var för lite slit och för mycket misstag i 3:e set och grabbarna åkte på rejält med stryk och förlorade med 14-25. 16 poäng förlorade på egna misstag säger tyvärr en hel del. Man brände tyvärr för mycket i detta set.

I underläge 1-2 visade SVK C herr att denna säsong inte är lik de förra. Man bestämde sig helt enkelt för att hit-men-inte-längre gällde. 4:e set vanns med 25-14. Inför skiljet var alla överrens om att det inte skulle bli en första förlust på hemmaplan. Man skaffade sig en 10-3 ledning och vann setet med 15-7 och matchen med 3-2,

Det kanske inte var den mest skönspelade matchen som laget presterat under hösten, men statistiken talar sitt tydliga språk. Hittills har man inte förlorat en match och man leder klart division 3. Den suger vi på tills vidare…..