AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Seger med mersmak!

Sollentuna besegrar Elverket med 3-0 (25-18, 25-23, 25-20) i hemmapremieren. Läs Johan Svenssons matchreferat här.

En väl genomförd match där jag tycker att vi lyckas bra med att isolera Elverkets största poängplockare Mia Arnborg och Anna Bergström.

Det är bara att erkänna att det inte bara var spelarna som var lite skakis inför denna match. Vi har haft svårt att komma åt Elverket i de träningsmatcher vi spelat. Jag tror att dagens motståndare kommer att prestera betydligt bättre volleyboll längre fram på säsongen. Deras centeruppställning inger en del respekt och får dom till det så tror jag att dom blir en svår nöt att knäcka.

Vi får upp bollarna i bakplan och lyckas sedan komma till riktigt bra poänglägen. I de här lite svårare lägena fördelar Lina bollen på ett varierat sätt och vi avslutar flera gånger i mitten av nätet.

Andrea har sedan vinstmatchen mot Estniska Vinjandi fått ordentlig fart på armen, så även idag. Här är vi på rätt väg men det som är mest positivt är kanske hur lätt det går för denna Halländska att lära sig nya saker. Första hoppserven gjordes för två veckor sedan och i dagens match är det hoppserve med bra effekt matchen igenom.

Adela kanske inte är den farligaste spelaren framåt idag, men med en stabil servemottagning och ett bra jobb för laget så står hon för stabiliteten i dagens match. Sara visar hur viktig hon är för oss när 42% av bollarna vinns efter det att vi räddar i bakplan.

Vi har 30% positiva blockhandlingar och här gör Elin och nyblivna centern Sofie en fin insats. 

Laura som är ny i positionen som libero gör återigen en bra match. Det kommer att vara lite upp och ner och det vore konstigt annars. Om några månader när Sveriges snabbaste libero hittat positionerna tror jag att det blir väldigt bra.

/Johan