AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Äntligen dags för hemmapremiär och dessutom ett hett derby!


På söndag klockan 17.00 smäller det, hösten hetaste derby mellan två av favoriterna till SM-guldet, Sollentuna och Elverket Vallentuna. Derbyt är odiskutabelt seriens hetaste match så här långt och det kommer att bjudas på många långa och spektakulära bollar och dueller.

Båda lagen vann en förkrossande seger mot varsin nykomling i första matchen. Lagen känner varandra väl och har mötts flertalet gånger under försäsongen och tidigare år. Detta gör att lagen känner varandra väl och vet vad som väntar. Elverket var det laget som gick segrande ur matcherna under försäsongen, men vilka är bäst när det gäller?

Sollentuna gör hela tiden framsteg och blir mer och mer ett komplett lag, även om de fortfarande väntar på Katie Steffens, sitt amerikanska nyförvärv, som kommer i slutet av oktober.

- Jag tycker att vi är inne i en bra period nu och vi har tagit några steg till de senaste veckorna, säger Sollentunas coach Johan Svensson.

Matchen kommer att präglas och många idividuella skickligheter och flera intressanta matcher i matchen. En match som kommer att märkas extra tydligt är matchen i matchen mellan Sollentunas Sara ild och Elverkets Anna Bergström. Dessa två kommer att jaga varandra i poängligan, Sara slutade tvåa förra åter med 249 poäng och Anna slutade trea med 243 poäng. Förra årets poängliga vinnare Malin Sjögren har nu valt att spela utomlands och då kommer troligtvis någon av dessa två spelare försöka att ta över kronan. Både Sara och Anna blev bästa poängplockare i sina respektive lag i första matchen, Sara tog 11 poäng och Anna tog 17 poäng. Räkna med att dessa två kommer att visa vad de kan!

En annan het duell är mellan passarna, Sollentunas Lina Sundström och Elverkets Malin Sandler, där båda två aspererar på en förstepassarplats i landslaget. Lina, med 10 landskamper i bagaget, kunde inte närvara med landslaget i somras och då var det Malin med 66 landskamper bakom sig, som höll i takt pinnen. Vem av dessa är det som kommer att kunna styra sitt lag till en seger?

Vad är det annars, förutom dessa två spännande dueller, som kan fälla ett avgörande i matchen? Jo som vanligt mellan dessa två lag är det ju serve och servmottagningen som kommer att var otroligt viktig.

- Vår serve har sett vass ut sen försäsongsturneringen i Tallin och vi ska sätta rejält med press på Elverkets servemottagare matchen igenom. Vinner vi serve-/ servemottagningsmatchen så tror jag på Vin… Nä där sa jag kanske för mycket, avslutar sollentunas coach Johan Svensson.