AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Premiären avklarad för B-laget

Många nya spelare har tillkommit för att ersätta de som försvunnit…

Så här gick det i premiären…

Inför årets säsong har Emily och Emma tagit klivet upp i A-laget, Lina, Linnea och Katta är i England, Carro pluggar i Gävle, Sara i Polen, Lisa spelar beach, ja kort sagt, B-laget behövde förstärkning och har därför fyllts på med spelarna från förra årets C-lag. Årets lag består nu av spelare födda mellan 1986 och 1990. Tränar laget gör Niklas Wällstedt som även är assisterande tränare för Damlaget.

 

Första träningen tillsammans ägde rum den 1:a september, detta betyder att än så länge är laget inte speciellt samspelt, endast några få träningar har ägnats åt matchspel. Det var därför med stor spänning laget begav sig till Södertälje i lördags för sin första division 1 match, skulle det bli storförlust eller skulle man kunna hävda sig?

 

Svaret blev att spelet finns, de första två seten i Södertälje vanns men sedan tappades koncentrationen, det gick nog lite för lätt, så tyvärr blev det förlust med 2-3 (25-23, 25-21, 11-25, 23-25, 11-15).

 

På söndagen var det åter dags för match, denna gång mot Rissne, hemma i Sollentunas B-hall. Laget inledde med att förlora första set med 18-25 sedan gick det bättre och andra set visade att laget verkligen kan spela bra och hemmapubliken fick många tillfällen att jubla, det blev setvinst med 25-13! Dessvärre fortsatte inte det fina spelet från andra set, utan laget blev allt mer stillastående samtidigt som Rissne visade upp en imponerande kampvilja, man slet på varje boll och var mycket samspelta. Tredje sets siffror blev 16-25 följt av 14-25 i fjärde och förlust med 1-3.

Coach Wällstedt sa sig efter matchen vara hyfsat nöjd med spelet givet förutsättningarna, laget tar med sig vetskapen om att man i sina bästa stunder spelar väldigt bra och går hem och filar på det som gick mindre bra. Räkna med att laget bara kommer att blir bättre och bättre!

 

Nästa match är på lördag den 13:e oktober kl 17 i Sollentunas A-Hall, kom gärna och heja!