AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Vinst i premiären!

Nykomlingen Svedala VK bjöd på ett varmt och proffsigt välkomnande.

Efter en nervös inledning där Sollentuna tappar till 0-3 i första rotationen som vänds ganska bekvämt till ledning med 6-3. Därefter tar vi tag i det hela och vinner med klara 25-10.

Sollentuna kommer ur det andra setet med vinst 25-20. Och här tappar de i serve/servemottagning och spelar inte alls lika stabilt. Sollentuna reder ut det hela mycket tack vara bra lösningar från Lina Sundström, när hon skapar bra lägen för sina kanttjejer trots den sämre servemottagningen. Andrea Jakobsson gör här flera poäng i tunga lägen.

Efter en lång paus mellan 2-3 set går Sollentuna ut och spelar bra serve/Servemottagning igen. De gör rätt prioriteringar i block och de byten som görs faller väl ut. Sollentuna tar ledningen med 20-10 och efter det tappar de ner ett par onödiga bollar vilket gör att det till slut blir 25-17.

Nu har Sollentuna den kanske jobbigaste bortamatchen avklarad med totalt 16 timmars i bussen.

Svedala är en bra nykomling. Det finns mycket talang i laget och de kommer säkert att utvecklas ytterliggare under säsongen. De kommer säkerligen att knipa de poäng de behöver för en slutspelsplats. Serve/blockspelet håller bra nivå emellanåt men de hade svårt i denna match att vända detta till egna poäng.

- Vi blandade och ger lite under 2:a set men totalt sett är jag nöjd med tjejernas insats, säger Head Coach Johan Svensson. Nu väntar en betydligt tuffare match hemma i Sporthallen nästa söndag. Då kommer Elverket på besök, och vi vill gärna bjuda vår hemmapublik på en bra match och helst av allt en vinst. Vi hoppas på mycket publik, avslutar Johan Svensson.