AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Premiär för damerna!

Nu är det äntligen dags för sollentunas damer att entra scenen, "Elitserien". Damerna börjar säsongen med den längsta bortamatchen för året, mot nykomlingarna Svedala. Sollentuna består till stor del av samma spelare som förra året. Svedala är nykomlingar och har ett väldigt ungt lag.

Sollentunas damer har lyckats behålla grundstommen från förra året och kommpetterat med ett par nya spelare från d egna leden, från andra elitserielag och en ny utländska. På passar sidan kommer Lina Sundström att hålla i takt pinnen och vår egna Emily Turner att assistera henne. På centersidan kommer den mycket rutinerade Elin Warner att göra ytterligare en säsong och förra årets nykomling i laget, kristin Samuelsson, finns också på den positionen. Damerna kommer också att krydda den positionen med amerikanskan Katie Steffens, som anländer i slutet av oktober. Ytterligare en ny tjej har testats i denna roll och det är Sofie Johansson (fd. Glendert), som närmast kommer ifrån Katrineholm.

På spikersidan är det samma trojka som förra året, dvs. Adela Mitrica (fd. Ghizila), Andrea Jakobsson och Sara Mild. Till dessa tre kommer nykomlingen Emma Berglund-Lindgren från de egna leden och Linda Johansson som nyligen har opererat axeln. Linda håller för fullt på med sin rehab och kommer att vara i spel om några månader. Som libero i år kommer Sollentuna att spela med förra årets andrepassare, Laura Härkönen, som har visat framfötterna på denna positionen.

Totalt sett ser det ut som om Sollentunas damer skulle kunna vara med och slåss om medaljerna även i år. Men det är ett stort jobb för den nye tränaren Johan Svensson att få alla lagdelarna på plats. Johan, som gör debut som tränare i dessa samanhang, har en gedigen bakgrund som spelare och därmed mycket att lära ut till spelarna. Johan kommer att assisteras av Niklas Wällstedt och Christoffer Tibblin. Niklas kommer att ha samma roll som förra året, dvs assistera på träning och sköta statistiken på match. Christoffer är också ny i dessa samanhang men har sammarbetat med Johan mycket tidigare och har spelat många år i klubben.

Dagens match handlar mycket om att få igång laget och få det att fungera tillsammans. Ingen räknar väl med att nykomlingarna Svedala ska kunna rubba Sollentuna, men i premiären kan allt hända. Lägg också till att Sollentuna har en lång resa i benen och en ännu inte komplett trupp och detta kommer att bli en spännande match.