AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Inte bara Torsk i Tallin!

Sollentunas damer har den gångna helgen varit i Tallinn för matchande emot Viimsi Milstrand/EBS Tallin och Viljandi.

Viimsi Milstrand är Estlands bästa lag och vann föregående år Baltic League, en gemensam liga för lag framförallt från Estland och Lettland. Viimsi Milstrand är ett fysiskt lag med många bra avslutare samt flera spelare med hoppservar som jag inte sett i vår svenska elitserie. Lagets stora profiler är de två tvillingsystrarna Natalja och Polina Bratuhhina som gjorde livet surt för oss under helgen. Laget kommer i år att spela ute i Europa (Challenge cup) där de senare under hösten ska möta välmeriterade Hotell Cantur Las Palmas.

Viimsi Milstrand mötte vi i tre matcher och förlorade alla med 3-0 tyvärr. Vi ska väl inte komma med några bortförklaringar men jag gör ett försök i alla fall när det gäller den första matchen då vi kom direkt från färjan och det var lite "fågelholkar" på vår sida under inspiken. Målet för vår del blev efter denna utskåpning att vi skulle börja med att komma över 20p i seten under nästa match.

Senare på fredagskvällen visar vi för första gången i år upp ett bra serve/blockspel och vi gör totalt 4 ess, har flera med press och vi vinner blockmatchen med 9-4. Helgens bästa match gör vi ändå ett dygn senare när vi återigen möts. Ska sägas direkt att vi förlorar men siffrorna är jämna och andra set ska vi vinna då vi har en ledning med 24-22 och servemottagning.

Största enskilda glädjeämnet här är Sara Mild som vinner 10 bollar av 22 från sin höger position (bara en miss).

Resultat

Sollentuna – Viimsi Milstrand
1     0-3 (16-25, 16-25, 15-25)
2     0-4 (14-25,16-25, 22-25, 21-25)
3     0-3 (19-25, 27-29, 20-25)

Viljandi – ett lag som vi inte vet så mycket om mer än att de förra säsongen slutade på fjärde plats i ovan nämnda Baltic League. Även det ett lag med några stora, starka anfallspelare på kanterna att tillgå. Laget är inte av samma kaliber som Viimsi men de skulle klara sig väldigt bra i elitserien.

Vi spelar bra servemottagning (snitt över alla spelare på 70% pos.) Adela, som under helgen visar att hon är tillbaka på allvar i laget, gör 17p i denna avslutande match. Även Andrea som har haft det lite motigt i de tre första matcherna visar här vad hon är kapabel till. Den enda som blev lite orolig efter denna avslutande match var kanske Niklas som lovat att sjunga karaoke på hemvägen (Piccadilly Circus – Pernilla Wahlgren) vid eventuell vinst mot Viljandi.

Sollentuna – Viljandi
3-1 (25-20, 17-25, 25-22, 25-23)

Vi har gjord en hel del ändringar i laget men om man vill veta mer om det så måste man komma till Sporthallen den 14 oktober då vi spelar vår första hemmamatch för säsongen då Elverket kommer på besök.

Tack för en bra helg!

Johan