Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Beach-SM U17, U15 och U13

Helgen 25-26 augusti spelades beach-sm ute i Mälarbadet, Södertälje. Sollentuna var representerat i alla klasser utom en och kom hem med ett guld, ett silver och två brons.

Bäst gick det för killarna i PU13-klassen som vann vann finalen mot Sundsvall och därmed kan titulera sig som svenska mästare. Inte illa! Detta känns säkert extra skönt för grabbarna då de snöpligt blev utslagna i kvartfinal i Falköping och Volley2000 mästerskapen.

Från vänster: Johan von Sydow (lagledare), Erik, Ludde och Martin

I yngsta flickklassen, FU13, ställde Sollentuna upp med 2 lag, vilka kom 2:a och 3:a. Vallentuna var tyvärr för starka i finalen, som var mycket svårspelad pga stark blåst.

Alice gör entré när speakern traditionsenligt ropar upp henne inför finalen. Övriga i laget: Ellen, Diana och Sofia.

Tvillingarna Thurin upprepar sin prestation från i fjol och kniper även denna gång en bronspeng. Förra året var det i FU15-klassen och i år var det i FU17-klassen. Bronsmatchen gick mot Ljungby och var spännande i på mållinjen tills Sanna klämde in 15-11. Tilläggas kan att 2xThurin + Hanna i gruppspelet tvålade till Södertälje, vilka sedan gick och vann finalen mot Vallentuna.

Matchbollen som Sanna slår in.

Glada bronsmedaljörer, från vänster: Tina, Hanna,per (lagledare) och Sanna

I äldre killlklassen var Sollentuna 2:a seedade med laget Fabian, Staffan & Calle efter att de samlat ihop en bunt beachpoäng i början på sommaren. Tvyvärr föll man mot Team Valla i gruppspelet, efter 2 missade matchbollar, och kom 2:a i gruppen. Därmed fick man en tuffare slutspelshalva på söndagen som inleddes med att besegra Fyrishov med 2-0 i kvartsfinal. Tyvärr stod därefter Södertälje i semifinalen eftersom man hamnade på "fel" halva, men killarna inledde med att vinna första set och hänga med jämt till 14-16 i andra set. Då såg det lovande ut och en finalplats kändes både rättvis och trolig. Vinden vände sedan både bokstavligen och bildigt, och det slutade sedan med 9-15 i skilje. I bronsmatchen mot Team Valla var energin slut och killarna slutade 4:a

Staffan, Fabian och Calle

I FU15-klassen ställde Sollentunas F94 upp med två lag. Tävlingsfältet var här starkt bl a med Vallentuna, Södertälje och 4 lag från Veddige. Veddige var de som vann FU15 i Falköping. Sollentunalagen slutade 10:a och 11:a och med tanke på att de är yngst i klassen samt det starka startfältet är det ett klart godkännt resultat. Lag 2 pressade t ex ett av Veddiges finallag till skiljeset i grupppelet.

SVK 1: Annie (syns ej), Gabrielle och Emelie

SVK 2: Gabriella, Carolina och Hanna