AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

SM-GULD TILL SOLLENTUNA!!!

Sollentuna besegrade Engelholm i den fjärde SM-finalmatchen med 3-2 och 3-1 i matcher och tog därmed SM-guld 2007! Glädjen är hög i spelarbussen och ramsorna haglar. SM-guld,SM-guld,SM-guuuuld…

(Fler bilder inne i artikeln!)

Sollentuna vann grundserien och besegrade Katrineholm i kvartsfinal, Örebro i semifinal och slutligen Engelholm i final. Sollentuna har under säsongen haft ett komplett lag med otrolig vilja,inställning och gemensamma mål. Harmonin i laget har varit fantastisk. Efter förra årets semifinalförlust fanns också erfarenhet från tajt slutspel.

Sollentuna vinner guld eftersom det är ett jämt lag med en hög lägstanivå,få misstag och små korta svackor. Hela laget och organisationen har dragit åt samma håll. Vi har en duktig spelfördelare i Lina Sundström och vassa avslutare som Sara Mild. Vi har ett organiserat försvar  som styrs upp av duktiga liberon Lena Andersson och taktik som genomförs disciplinerat. Många timmar har gått åt för att granska det egna och andras spel och ta fram ett spel för att övertrumfa motståndarna och utnyttja deras svagheter. Sollentuna har ingen tydlig svaghet som de andra lagen har kunnat dra nytta av. Sollentuna är helt enkelt bra på alla moment.

I dagens match mot Engelholm spelade Linda Johansson ett mycket bra anfallsspel med fantastiska 86% i anfallseffektivitet efter två set. Adela Ghizila gör som alltid en stabil match med härligt vassa avslut och är också den spelare som sätter matchbollen i en hård, bestämd  spike.

Sollentuna vinner de två seten övertygande men i de tredje setet spelar Engelholm upp sig,framförallt ökar de sin servpress.Sollentuna blir stillastående och kan inte spela ut i anfall. Det fjärde setet liknar det tredje men i slutet hittar Sollentuna tillbaka till sitt vinnande spel och tar det med sig in i det femte och avgörande setet. Sollentuna tar en fempoängsledning i Lina Sundströms serve och vinner genom bra försvar och skärpa i alla moment.

-Tjejerna är nordens asiater,därför vinner vi,säger en överväldigad Johan Isacsson. Vi är tekniska och spelar snabbt utan att vara lika fysiska som andra lag, förtydligar Johan.

Nu väntar några timmar på buss med sång och mycket glädje.