AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Sollentuna tog ledningen i finalserien

Sollentuna vann den tredje finalen med 3-1 och tog därmed ledningen med 2-1 i matcher och har chansen att ta SM-guld på söndag. Sollentuna spelade ett mycket stabilt spel och Engelholm klarade inte av att stå emot den väldiga offensiven från Sollentuna.


Sollentunas Danielle van Huizen #12 och Lina Sundström #9 blockar Emelie Nilsson.
http://sportfoto.olsin.se

Hemmalaget kopplade ett grepp direkt i första set genom bra serve. Det visade sig ge setvinst.

I det andra setet var det Engelholm som kopplade greppet när Sollentuna slappnade av. Men direkt i det tredje setet visade Sollentuna att de var det bättre laget. Sollentuna bokstavligen blåste Engelholm av banan. De blev stressade av att Sollentuna spelade ett så bra block- och försvarsspel. Detta tillsammans med att serve och anfallsspel fungerade klockrent gjorde att siffrorna blev så stora i detta set.

I det fjärde setet tog Sollentuna en 6-2 ledning och det såg ut som om detta set skulle gå samma väg som det tredje. Men Engelholm ville annorlunda, fick utdelning på sitt mittenspel och gick ikapp och förbi. Men setet vände en gång till, vid ställningen 17-13 till Engelholm gick Sollentunas Elin Warner ner för att serva och hon servade ända fram till ställningen 17-20 till Sollentuna. Nu orkade inte Engelholm vända en gång till och Sollentuna kunde vinna setet med fem bollar och matchen med 3-1.


Elin Warner servar bra i matchen.
http://sportfoto.olsin.se

Sollentuna spelade idag ett bra anfallsspel, framför allt genom spikern Adela Ghizila. Samtidigt fick de stopp på Engelholms anfallare i försvaret, där liberon Lena Andersson gjorde ett fantastiskt jobb.

– Vi hade ett stort spel i kroppen idag men när vi känner att vi ska in och avgöra blir vi lite för spända. Fantastisk att vi kan ta oss ur det utan att vika ner oss, det tyder på en enormt stor lagmoral. Vi har ett stort momentum tillsammans med publiken och i slutet känns det som om vi är ostoppbara, säger Sollentunas coach Johan Isacsson.

Sollentuna åker till Engelholm för match på söndag och har alltså chans att vinna SM-guld på bortaplan.