AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Sollentuna spelar SM-final 2:5 på bortaplan

Sollentuna vann den första matchen hemma med 3-2 (25-16, 21-25, 25-18, 25-27, 15-8) i en jämn match. Nu är det dags för returmöte i Engelholm på annandagen.

Den första matchen blev som sagt jämn även om Sollentuna vann sina set med ganska stora siffror och då framförallt femte och avgörande set.

Nu blir det match i Engelholm och Sollentuna är förberedda på en stenhård match i en kokande Rönnehallen. Det är ju SM-final och inramningen kommer vara spektakulär.

Inget av lagen tar ut något i förskott utan vet att det kommer bli en jämn finalserie. Sollentuna är förstås glada och stolta över hemmavinsten och nu är det Engelholm som har all press att vinna på hemmaplan. Inget lag vill ju hamna i ett 2-0-underläge.

Det är två bra lag som möts och för att vinna måste hela laget prestera nära sitt max. I första matchen var Sollentuna oerhört fokuserade och bestämda vilket visade sig i de set man vann. Adela Ghizila gjorde en fantastisk match med hög anfallseffektivitet, hon presterar alltid i match oavsett skada eller sjukdom. En stabil spelare hur mycket det än blåser.

I matchen på annandagen är målet att få upp försvarsprocenten några snäpp. Sist fick Ewa Kalinowska i Engelholm färre poäng än både Emelie Nilsson och Karen Cope. Kan vi även hålla ner Emelies och Karens poäng så är mycket vunnet. Nu är Engelholm ett komplett lag så det gäller för Sollentuna att vara på tårna, som huvudtränare Johan Isacsson säger.