AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Sollentuna vann första gastkramande finalen

Sollentuna tog kommandot direkt i första set och Engelholm såg tagna ut av stundens allvar. Engelholm hade svårt att avgöra bollarna samtidigt som Sollentuna vann det mesta.


Sara Mild anfaller förbi Engelholmsblocket
Foto: sportfoto.olsin.se

I det andra setet var det Engelholm som började bäst, framför allt genom serve från Elisabeth Franze. Sollentuna jobbade sig dock in i matchen men orkade inte hela vägen. Det var ett ganska oroligt spel från båda lagen i de första två seten, vilket de relativt stora siffrorna visar.

Det tredje setet börjar jämnt men när Sollentunas Adela Ghizila gick ner för att serva drog Sollentuna ifrån. När Adela sedan dundrar in anfall efter anfall kan inte Engelholm hålla emot och Sollentuna vinner relativt stort.

Sollentuna fortsätter sedan på det inslagna spåret och tar en komfortabel ledning med 12-8. men Engelholm är inte uträknade och går ikapp. Slutet blir väldigt jämnt men det är Engelholm som drar det längsta strået.

I det femte och avgörande setet var det inget snack om saken, Sollentuna skulle bara vinna. Adela Ghizila och Sara Mild var helt enkelt ostoppbara och Sollentuna kunde vinna med hela 15-8.

– Det märktes att det var första finalen, det var rätt darrigt på båda sidor till att börja med. Men när spelet började stabilisera sig har vi en bättre effektivitet i anfallet, vilket fäller avgörande. Fantastiskt av Adela Ghizila att kunna hålla en sådan hög standard trots en kraftig förkylning, säger Sollentunas assisterande tränare Niklas Wällstedt.


Linda Johansson hade bestämt sig, Sollentuna skulle vinna matchen.
Foto: sportfoto.olsin.se

Returmötet sker på måndag i Engelholm och finalmatch tre spelas på torsdag 12 april kl 19.00 i Sollentuna.

Huvudtränare Johan Isacsson 0739-81 61 61
Sportchef Kathryn Kaas mobil: 0733-10 99 42