AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Värt att veta för dig som vill börja spela volleyboll

Sollentuna Volleybollklubb är en klubb med elitserielag både på dam- och herrsidan. Klubben har även en stor ungdomsverksamhet med många ungdomslag, både killar och tjejer, samt även ett flertal divisionslag. I menyn under rubriken Ungdom respektive Divisionslag kan du se vilka lag och i villken ålder vi har verksamheter.

Antalet aktiva utövare i träningsgrupperna samt vilka hallar vi får tillgång till av kommunen avgör om vi kan ta emot nya spelare direkt eller om man blir placerad på en väntelista. Volleyboll är en sport som man kan börja med sent i förhållande till andra sporter och man skall inte tro att det är för sent fast man är i tonåren.

Alla anmälningar ska gå via formuläret för nyanmälan då vissa grupper har kölistor. För att underlätta köhanteringen måste anmälan innehålla bla

  • Namn
  • Personnr
  • Adress
  • Telefon hem och mobilnr till någon förälder
  • Info om ev volleybackgrund

Note: If you do not have the four last digits of your “personnummer” please send a mail to kansliet@sollentuna-vk.se with the following information:

  • Name
  • Date of birth
  • Address
  • Phone number (also to a contact person if younger than 18 years)
  • Information about any previous volleybackground

Vill du bli stödmedlem är givetvis också välkommen till klubben, fyll bara i formuläret här: https://sportadmin.se/pop/ko.asp?ID=688484739
Som stödmedlem har du fritt inträde till alla SVKs hemmamatcher i elitserien.

Kansliet kan hjälpa dig om du har frågor, du når oss enklast på:

kansliet@sollentuna-vk.se

De som tränar och spelar i klubben betalar medlemsavgift och träningsavgift. Medlemsavgiften ger dessutom fri entré till hemmamatcherna i elitserien.

Medlemsavgiften 2017/2018 är 500 kr.

Träningsavgifter 2017/2018:

Volleybompa: hösttermin 400 kr, vårtermin 500 kr
Ungdomslag:
1 träning i veckan: hösttermin 650 kr, vårtermin 800 kr
2 träningar i veckan: hösttermin 850 kr, vårtermin 1000 kr
2,5 träningar i veckan: hösttermin 950 kr, vårtermin 1100 kr
3 träningar i veckan: hösttermin 1000 kr, vårtermin 1200 kr

Likt tidigare säsong har styrelsebeslut tagits om ett insamlingsbeting i klubben. Dessa kommer att organiseras mer centralt än tidigare år, och varje medlem skall delta i minst två betingsaktivitet per säsong. Information om aktiviteterna kommer att skickas ut efter hand under säsongen.

Träningsmängd

Hur ofta man tränar beror på hur gammal man är. De allra yngsta tränar i regel en gång i veckan, de mitt i mellan ca 2 ggr/veckan och de äldre tränar 3 eller fler gånger i veckan.

Matchspel

Det roligaste med de flesta sporter är ofta matchspelet, vilket är ett kvitto på vad man lärt sig på träning. Matchspelet är en träning i sig där lär sig spela match och för att detta skall få en mjukstart har Sollentuna Volley en klubbintern turnering som kallas Allsollskan. Allsollskan spelas ca en gång i månaden för de allra yngsta och för de mitt i mellan. Då man bara möter klubbkompisar, killar och tjejer blandat, vilket gör det att steget från träning till match inte blir så stort.

Därefter deltar de flesta ungdomslag i något som kallas Stockholm Volley Cup, vilket motsvarar fotbollens S:t Erikscupen. De äldre spelar i seriesammanhang. Sollentuna Volley försöker även ställa upp i de bortaturneringar som passar, då en helg i en annan stad där man möte annat motstånd än regionalt oftast är en höjdare både socialt och spelmässigt.

Allt matchspel utom seriematcher sker oftast i form av sammandrag där man spelar flera matcher under en hel dag, vilket betyder att man kanske startar 9:00 på morgonen och håller på till 16:00.

Säsongsstart

Säsongen startar i regel helgen efter första skolveckan. Var du medlem förra säsongen så kommer det ett medlemsbrev i mitten på augusti som innehåller tider för säsongsstarten. Starthelgen annonseras även på hemsidan. Är du nybörjare så brukar det ta en liten tid efter säsongsstarten innan du blir kallad till träning då alla grupper behöver komma igång innan kölistan börjar betas av.

Ungdomsledare

I hela Sverige är ungdomsledare en bristvara i alla sporter, även volleyboll. Vi ser därför väldigt positivt på att du som förälder tar steget och vågar prova på att vara ungdomsledare. Varför inte spendera tid med ditt barn samtidigt som det tränar? I stort set alla ungdomsgrupper leds av föräldrar som någon gång i tiden vågade ta steget.

Välkommen till Sollentuna Volleyklubb!

/uppdaterad 2017-08-29