AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Sollentuna missade första chansen

Sollentuna hade chansen att gå till SM-final med tre raka segrar mot Örebro om det blev vinst i kvällens hemmamatch. Örebro ville dock annorlunda och spelade mycket inspirerat matchen igenom. De vann sålunda med 3-1.

Örebros #2 Hanna-Sofie Lundmark smashar mot Sollentunas block bestående av #10 Linda Johansson och #12 Danielle van Huizen
http://sportfoto.olsin.se

I matchinledningen märktes det direkt att Örebro, med kniven på strupen, absolut inte tänkte ge bort den här matchen. De rivstartade med högt servetryck och snabbt anfallsspel. Sollentunas block och försvar var inte alls med på noterna, och Örebro tog en övertygande ledning med 8-2. Därefter började Sollentuna sega sig ikapp något, men Örebro gör ett litet ryck i slutet av setet och vinner komfortabelt.

Andra set börjar något bättre, men Sollentuna har fortfarande lite svårt att få till något toppspel. Det är länge jämnt, men Sollentuna går ifrån lite i mitten av setet. Många tror nog att setet då är avgjort, men Örebro kommer tillbaka och kommer upp till 23 lika innan Sollentuna stänger setet.

Tredje och fjärde set vinner Örebro rätt klart. Sollentuna har perioder som är riktigt bra, som t.ex i början av fjärde set. Men stabiliteten ville inte riktigt infinna sig.

Allt som allt kan man säga att Örebro ryckte upp sig ordentligt till den här matchen. Sollentuna gjorde dock ingen höjdarmatch, utan att egentligen spela direkt dåligt. I de olika spelmomenten var det jämnt, utom i kategorin motståndarmisstag, där egentligen hela poängskillnaden lagen emellan står att finna. Av dessa misstag är 20 anfallsmiss och 11 servemiss. Kan man hålla uppe samma fina servemottagning och hålla nere misstagen på söndagens bortamatch, kommer Sollentuna att bli svårslaget.

-Nu börjar det här se ut som en riktig semifinalserie, säger Sollentunas huvudtränare Johan Isacsson. De fyra topplagen är så här jämna, när det kommer till kritan. Örebro kämpade till sista blodsdroppen, och det gav utdelning idag.  

Bästa spelare i Sollentuna blev Danielle van Huizen och i Örbro passaren Matilda Wikander.